Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του Chrome, τις αυτόματες αναβαθμίσεις, θα δούμε σύντομα στον Internet Explorer.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, οι εκδόσεις 8 και 9 του δημοφιλή browser θα αναβαθμίζονται αυτόματα σε κάθε νέα έκδοση που θα κυκλοφορεί χωρίς την παρέμβαση του χρήστη σε οποιοδήποτε σημείο.

 

Σκοπός της Microsoft είναι να αυξήσει την ασφάλεια των χρηστών οι οποίοι θα έχουν πλέον τη τελευταία έκδοση του browser στο σύστημα τους για την πλοήγηση στο Διαδίκτυο καθώς και τα νέα χαρακτηριστικά που αυτός διαθέτει.

 

Για την ενεργοποίηση της νέας δυνατότητας θα πρέπει να έχει επιλεχθεί η αναβάθμιση του browser μέσω του Windows Update ενώ θα υπάρχει ειδική ρύθμιση με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να απενεργοποιεί την αυτόματη διαδικασία. Για τους διαχειριστές συστημάτων, η Microsoft θα κυκλοφορήσει ένα ειδικό Toolkit Αυτόματης Ενημέρωσης που θα αναλαμβάνει την αναβάθμιση των συστημάτων σε χρόνο που θα έχει επιλεχθεί από πριν.

 

Η αυτόματη αναβάθμιση θα ξεκινήσει αρχικά από την Αυστραλία και τη Βραζιλία ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Αφορά χρήστες Windows XP, Windows Vista και Windows 7.

 

Link.png Site: Windows Team Blog