Με την κυκλοφορία της δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 8.1 περίπου πριν από 1 μήνα, γνωρίσαμε και τη νέα έκδοση του Internet Explorer η οποία έρχεται μαζί με τα νέα Windows. Από σήμερα όμως, και οι χρήστες των Windows 7 έχουν πρόσβαση στον Internet Explorer 11 με τη Microsoft να κυκλοφορεί τη developer preview έκδοση.

Η συγκεκριμένη δοκιμαστική έκδοση απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές και δημιουργούς ιστοσελίδων που θέλουν να δοκιμάσουν τις επιδόσεις του νέου browser με το site τους ώστε να προχωρήσουν σε τυχόν αλλαγές και βελτιώσεις πριν την επίσημη κυκλοφορία.

 

Περιλαμβάνοντας τα νέα developer tools, ο Internet Explorer 11 για Windows 7 περιλαμβάνει επίσης πολλά αλλά όχι όλα τα χαρακτηριστικά της αντίστοιχης έκδοσης για Windows 8.1.

 

Οι αλλαγές είναι οι εξής:

  • Η μπάρα διευθύνσεων παραμένει στο πάνω μέρος και δεν μετακινείται στο κάτω όπως γίνεται στα νέα Windows
  • Δεν υποστηρίζει δημοφιλή αρχεία video αφού «υπάρχουν ήδη αρκετές λύσεις για τους χρήστες των Windows 7 για να παρακολουθήσουν είτε κάποια μετάδοση είτε κάποιο «προστατευόμενο» περιεχόμενο και οι οποίες θα εξακολουθήσουν να δουλεύουν απροβλημάτιστα.
  • Η υποστήριξη έως 100 ανοιχτών tabs παραμένει χαρακτηριστικό των Windows 8.1
  • Δεν υπάρχει υποστήριξη για το πρωτόκολλο SPDY της Google

Εκτός των παραπάνω διαφορών, η έκδοση για Windows 7 με την έκδοση για Windows 8.1 είναι κατά μεγάλο ποσοστό όμοιες, με την έκδοση των Windows 7 να περιλαμβάνει τις ίδιες βελτιώσεις στη ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδων και να υποστηρίζει νέα πρότυπα. Σε αυτά περιλαμβάνεται το WebGL ενώ το decoding αρχείων εικόνας JPG γίνεται σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση της GPU για καλύτερη ταχύτητα και αυτονομία.

 

 

Η τελική έκδοση του Internet Explorer 11 για Windows 7 θα κυκλοφορήσει μετά από την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των Windows 8.1 η οποία θα γίνει τον Αύγουστο, χωρίς να υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη ενημέρωση. Πάντως η Microsoft δε θα κυκλοφορήσει ξεχωριστή έκδοση για τα Windows 8 μιας και περιμένει ότι όλοι οι χρήστες του συγκεκριμένου λειτουργικού, θα αναβαθμιστούν (δωρεάν) στη νεώτερη έκδοση.

 

File.png Download: ']Internet Explorer 11 για Windows 7

Link.png Site: http://www.zdnet.com/microsoft-rolls-out-developer-preview-of-ie11-on-windows-7-7000018557/']zdnet.com