Μετά από μια σύντομη δοκιμαστική περίοδο η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, η Microsoft κυκλοφορεί από σήμερα την τελική έκδοση του Edge browser στις δημοφιλέστερες mobile πλατφόρμες του Android και του iOS.

Με συμμετοχή «εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών» η δοκιμαστική περίοδος έδωσε την ευκαιρία στην εταιρεία να κάνει καλύτερο τον Edge για το ντεμπούτο του για πρώτη φορά σε πλατφόρμες εκτός των Windows 10. Διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε και από τη desktop έκδοση ενεργοποιώντας το συγχρονισμό δεδομένων σε λειτουργίες όπως τα Favorites, τη Reading List, στο Νέο Tab, το Reading View και τα Roaming Passwords. Σε ότι αφορά τα Roaming Passwords, αφορούν μια δυνατότητα η οποία προστέθηκε μετά την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου, επιτρέποντας στον χρήστη να αποθηκεύσει ένα νέο κωδικό στο smartphone του, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει όποτε θέλει και στο PC του.

 

 

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι το Dark Theme για όσους επιθυμούν ένα πιο «σκοτεινό» περιβάλλον. Η Microsoft δεσμεύεται για γρήγορη ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών στον Edge browser για τις πλατφόρμες των Android και iOS, ζητώντας πάντα τα σχόλια και τις ιδέες των χρηστών.