Με σαφή διάθεση για μεγαλύτερη υποστήριξη των web προτύπων αλλά και της HTML5, η Microsoft έδωσε σήμερα περισσότερες πληροφορίες για τη νέα έκδοση του Internet Explorer. Ο IE 9.0 φέρνει αρκετές αλλαγές και χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν ενώ δεν θα κυκλοφορήσει για τα Windows XP.

 

Από τα κυριότερα είναι η νέα javascript μηχανή με ονομασία Chakra που υπόσχεται πιο γρήγορο browsing και rendering, βοηθούμενη από το hardware του υπολογιστή και πιο συγκεκριμένα από την GPU. Ειδικότερα, στην παρουσίαση της δυνατότητας video μέσω HTML 5 (H.264), ο Internet Explorer 9.0 δεν είχε πρόβλημα να αναπαράγει παράλληλα με ικανοποιητικά frames δύο HD videos όταν αντίστοιχα ο Chrome παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα με την αναπαραγωγή ενός.

 

Άλλες δοκιμές αφορούσαν τις επιδόσεις του IE 9.0 στην HTML5 την οποία η Microsoft «αγαπάει τόσο πολύ που θέλει να την υποστηρίξει σωστά». Οι δοκιμές έγιναν σε σύγκριση με τους Firefox 3.6/Chrome και φυσικά παρουσίαζαν σημαντικές διαφορές στις επιδόσεις. Παράλληλα στη δοκιμή Acid3, ο IE 9.0 μέχρι στιγμής έχει βαθμό 55/100 έναντι 20/100 του IE 8.0, ένας βαθμός που θα ανέβει στις επόμενες εκδόσεις.

 

Απευθυνόμενη κυρίως στους προγραμματιστές και στους web designers, η Microsoft διαθέτει από σήμερα για κατέβασμα μια πρώτη «ειδική» έκδοση του Internet Explorer 9.0 που περιλαμβάνει μόνο την rendering engine χωρίς εργαλεία πλοήγησης και tabs. Νέες δοκιμαστικές εκδόσεις θα κυκλοφορούν κάθε 8 εβδομάδες με την ομάδα του IE να επιθυμεί προτάσεις και παρατηρήσεις μέσα από το επίσημο forum του IE.

 

Link.png Site: Internet Explorer 9.0 Platform Preview