Αντίστροφη μέτρηση για την παρουσία extensions στον Edge browser, με τη Microsoft να περιλαμβάνει τη σχετική υποστήριξη από σήμερα στη νέα δοκιμαστική έκδοση 14291 των Windows 10.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα της εταιρείας ανέφερε ότι ο Edge browser θα αποκτούσε υποστήριξη extensions τον περασμένο Νοέμβριο με την κυκλοφορία της πρώτης μεγάλης αναβάθμισης των Windows 10. Λίγο πριν όμως, η Microsoft ανακοίνωσε την αλλαγή σχεδίων εξαιτίας καθυστερήσεων στην ανάπτυξη. Όπως συμβαίνει με κάθε νέο χαρακτηριστικό των Windows 10, έτσι και τώρα η αλλαγή περιλαμβάνεται σε δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 που είναι διαθέσιμη μόνο για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider. Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, η υποστήριξη extensions αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για όλους το προσεχές καλοκαίρι με τη νέα μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 που έχει την κωδική ονομασία Redstone.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, οι προηγούμενες πληροφορίες επιβεβαιώνονται, με τη Microsoft να βασίζεται σε API της Google προκειμένου τα extensions του Chrome να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και στον Edge browser, με ελάχιστες αλλαγές, μια κίνηση που έχει υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό και ο Firefox. Για αρχή, η Microsoft περιλαμβάνει τρία extensions, δύο από τα οποία έχει δημιουργήσει η ίδια. Tο πρώτο αναλαμβάνει να να μεταφράσει μια ιστοσελίδα σε άλλη γλώσσα, ενώ το δεύτερο extension της MIcrosoft ενεργοποιεί διάφορα mouse gestures. Το τρίτο αφορά την κοινότητα της ιστοσελίδας Reddit ενώ ήδη υπάρχουν ανακοινώσεις για κυκλοφορία σε σύντομο χρονικό διάστημα και άλλων σημαντικών extensions, μεταξύ των οποίων και το AdBlock.

 

 

Πάντως η εγκατάσταση των extensions στη δοκιμαστική έκδοση δε γίνεται με εύκολο τρόπο, κάτι που η MIcrosoft έχει δεσμευτεί ότι θα απλοποιήσει στην τελική έκδοση, με την παρουσία τους στο Windows Store και την εγκατάσταση τους σαν μία απλή εφαρμογή. Σε άλλες αλλαγές που συναντάμε στον Edge browser περιλαμβάνονται τα pinned tabs τα οποία εμφανίζουν στη μπάρα μόνο ένα μικρό εικονίδιο, αλλά και η επιλογή "paste and go" που εμφανίζεται στη γραμμή διευθύνσεων με δεξί κλικ.

 

Link.png Site: https://dev.windows.com/en-us/microsoft-edge/extensions/[/url]']Edge Extensions