Η RedHat πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει τα φορολογικά της έσοδα για το 2012, και εάν επιβεβαιωθούν οι αναλύσεις, θα είναι η πρώτη εταιρεία Open Source η οποία θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια έσοδα. Πρόκειται για έναν αριθμό ορόσημο για την εταιρεία, της οποίας ο Διευθύνων Σύμβουλος Bob Young δε φανταζόταν οτι θα μπορούσε να πετύχει το 1993, όταν την ίδρυσε. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα μέσα από το Linux, όπως η Intel η IBM και η Dell, αλλά η RedHat κατάφερε να κατασκευάσει μια ολόκληρη πλατφόρμα για την οποία πληρώνουν επιχειρήσεις για τεχνική υποστήριξη.

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αμέτρητες προσπάθειες ανάπτυξης λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Μερικές από αυτές έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της αγοράς, αλλά πολύ λιγότερες είναι αυτές που επιτυγχάνουν εμπορικά. Όπως αναφέρει ο Walter Pritchard ο οποίος εργάζεται ως αναλυτής στον όμιλο Citygroup, “θα πρέπει να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος τη σωστή χρονική στιγμή”.

 

corporateHQ.jpg

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα που πρόκειται να ανακοινωθούν από την εταιρεία είναι σχεδόν προβλέψιμα, καθώς η κύρια πηγή εσόδων της προέρχεται από πωλήσεις συνδρομών για Linux και από βιβλία. “Σε αρκετά μεγάλο βαθμό, η RedHat επωφελείται από μια ευρεία προσπάθεια της κοινότητας του Linux η οποία πωλέιται ως μια βιόσιμη πλατφόρμα σε προγραμματιστές” αναφέρει ο αναλυτής George Weiss. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί το γεγονός ότι η RedHat έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο στηρίζεται σε υπηρεσίες συνδρομητικής υποστήριξης.

 

Link.png Site: wired.com