Ο Linus Torvalds, ιδρυτής του Linux είναι ένας από τους δύο νικητές του φετινού βραβείου της τεχνολογίας της χιλιετίας, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2004 από την Ακαδημία Τεχνολογίας της Φιλανδίας. Για πολλούς το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί αντιστοιχεί στο βραβείο Νόμπελ όσον αφορά όμως την τεχνολογία. Ο δεύτερος νικητής για το 2012 είναι ο Dr. Shinya Yamanaka, ο οποίος ανακάλυψε μια νέα μέθοδο δημουργίας βλαστικών κυττάρων χωρίς τη χρήση εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων. Και οι δύο νικητές θα μοιραστούν το χρηματικό ποσό του $1.3 εκατομμυρίου δολαρίων.

 

Ο Torvalds τιμάται για τη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος Linux και διανέμοντας το δωρεάν για όλους. Σε συνέντευξή του για το γεγονός αυτό αναφέρει ότι αν και το λογισμικό σήμερα είναι πολύ σημαντικό για να διανείμεται δωρεάν, το πραγματικό αντίκτυπο του Linux είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους και τις εταιρείες να χτίσουν σε αυτό κάτι δικό τους. “Εχουμε φτάσει σε σημείο όπου τα δεδομένα είναι απλώς δεδομένα και δεν έχουμε όλα αυτά τα “τρελά” κανάλια επικοινωνίας για διαφορετικές μορφές δεδομένων”, αναφέρει.

 

 

 

Ο Linus Torvalds δημιούργησε το Linux το 1991 και από τότε το λειτουργικό του σύστημα βρίσκεται σε εκατομμύρια αν όχι δισεκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο. Είναι το λειτουργικό σύστημα που βρίσκεται πίσω από τις περισσότερες κονσόλες, υποστηρίζει την πλατφόρμα του Android αλλά και περίπου οκτώ στις δέκα οικονομικές συναλλαγές. Βοηθά επίσης στη λειτουργία των μεγαλύτερων site του κόσμου όπως τη Google, το Amazon, το Facebook, το Twitter και άλλες ιστοσελίδες.

 

Η απονομή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 13 Ιουνίου.

 

 

 

Link.png Site: Technology Academy Finland