Τον προηγούμενο μήνα η Valve ξεκίνησε τη λειτουργία του Steam για Linux σε δοκιμαστική φάση, επιτρέποντας μόνο 1000 χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία. Σήμερα η εταιρεία άνοιξε τις εγγραφές για όλους τους χρήστες Linux, με τα διαθέσιμα παιχνίδια να είναι το Team Fortress 2, Portal, και Serious Sam BFE, ενώ το Left 4 Dead 2 αναμένεται να ενσωματωθεί σύντομα.

Η υποστήριξη του Steam στο Linux είναι ένας στόχος που η Valve ήθελε να επιτύχει έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα όχι μόνο για να ικανοποιήσει τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος, αλλά και λόγω της ανακοίνωσής της ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα Η/Υ για το “καθιστικό” το οποίο θα ανταγωνίζεται άμεσα τις κονσόλες επόμενης γενιάς της Microsoft και της Sony. Το Linux φαίνεται ότι παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο στα σχέδια της εταιρείας, ύστερα από τις δηλώσεις του συνιδρυτή της Gabe Newel ότι τα Windows 8 “είναι μια καταστροφή” στρέφοντας έτσι το βλέμα της στη δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος βασισμένο στο Linux.

 

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της κυκλοφορίας της τελικής έκδοσης του Steam για Linux, όμως όλοι οι χρήστες πλέον του λειτουργικού συστήματος μπορούν να κατεβάσουν τη δοκιμαστική έκδοση από το site της Valve.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2012/12/20/3787316/valve-opens-steam-for-linux-beta-to-public[/url]']theverge.com