Παρά την ως τώρα άρνηση της ύπαρξης ενός Linux port του Steam, αποκαλύφθηκε απευθείας από την έδρα της Valve από τον Gabe Newell πως ήδη η μεταφορά του Steam και της Source Engine έχει προχωρήσει.

 

Η Valve όπως φαίνεται, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κινείται στην κατεύθυνση του porting της υπηρεσίας της, αλλά λόγω της εργασιακής διάρθρωσης της, οι developers εργάζονταν στον Linux client όταν μπορούσαν και όποτε ήθελαν, αλλά μετά την προσωπική ενασχόληση του Newell και την απογοήτευση του από τα Windows 8, το όλο project έχει επιταχυνθεί και αναζητούνται επιπλέον Linux OpenGL προγραμματιστές, αν και ακόμα δεν είναι γνωστό το πότε θα είναι έτοιμο για διάθεση το Steam για διανομές Linux.

 

Στα γραφεία της Valve πάντως έγινε επίδειξη του Left 4 Dead 2 να τρέχει natively σε Ubuntu 11.10 με AMD Catalyst drivers με την επιλογή του L4D2 να γίνεται λόγω του σταθερού codebase του.

 

Μόλις ολοκληρωθεί το porting της Steam Engine θα ακολουθήσουν και άλλοι τίτλοι ενώ από την Valve σκοπεύουν να πείσουν άλλους game developers που χρησιμοποιούν την μηχανή της να φέρουν τα παιχνίδια τους στο Linux.

 

attachment.php?attachmentid=101635&d=1335383847&thumb=1

 

Source.png Πηγή: Adslgr

Source.png Πηγή: techspot