Η Apple διαθέτει μια σειρά από διαφορετικά λειτουργικά συστήματα για τις συσκευές της, όπως το iOS, το watchOS, το tvOS και το OS X, το τελευταίο εκ των οποίων είναι το μοναδικό που διαφέρει όσον αφορά την τακτική ονομασίας που ακολουθεί η εταιρεία.

Όπως φημολογείται, η Apple ενδέχεται να αλλάξει την ονομασία του λειτουργικού των υπολογιστών Mac από OS X σε macOS στο άμεσο μέλλον. Ένας developer, ο Guilherme Rambo, εντόπισε ένα αρχείο, στην ονομασία του οποίου υπάρχει ο όρος "macOS".

 

Το αρχείο εντοπίζεται μόνο στην έκδοση 10.11.4 του OS X και όχι σε προηγούμενες. Την ύπαρξη του συγκεκριμένου αρχείου επιβεβαίωσε και η ιστοσελίδα MacMagazine από τη Βραζιλία. Το συνέδριο για developers που διεξάγει η Apple κάθε χρόνο τον Ιούνιο πλησιάζει, επομένως, εάν όντως αλλάξει την ονομασία σε macOS, θα το ανακοινώσει στο συγκεκριμένο συνέδριο.

 

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Apple αλλάζει την ονομασία ενός λειτουργικού της. Το 2012 το Mac OS X είχε γίνει OS X, ενώ το iOS λεγόταν iPhone OS τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του iPhone. Επιπλέον, εάν η Apple σκοπεύει να δώσει τον αριθμό 11 στην επόμενη έκδοση αντί για 10.12, η ονομασία macOS θα ταιριάζει καλύτερα από ότι το "OS X 11".

 

gallery_363048_2550_42925.jpg

 

Link.png Site: SlashGear