Το Mac OS X συμπλήρωσε 15 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά. Συγκεκριμένα, είχε γίνει διαθέσιμο για αγορά στις 24 Μαρτίου του 2001, με τιμή $129.

Εκείνη την εποχή, η Apple το παρουσίαζε λέγοντας ότι πρόκειται για το πιο εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα, που συνδυάζει την ισχύ της UNIX με την ευκολία χρήσης και τις πολλές εφαρμογές του Macintosh.

 

Ακόμη, αναφερόμενη στο τότε νέο λειτουργικό της, η Apple υπογράμμιζε ότι ήταν διαθέσιμες περισσότερες από 350 συμβατές εφαρμογές και ότι πάνω από 20.000 εφαρμογές, βρίσκονταν υπό ανάπτυξη για το Mac OS X.

 

Οι χρήστες περίμεναν με ανυπομονησία τον διάδοχο του κλασικού λειτουργικού συστήματος Mac OS, εφόσον η Apple το ετοίμαζε για σχεδόν 15 χρόνια. Με το πέρασμα των ετών, το OS X απέκτησε δυνατότητες όπως CD burning, iChat, Xcode, Image Capture, Dashboard Widgets, Spotlight, Mac App Store, AirDrop, Time Machine και Continuity.

 

Επιπλέον, η Apple άλλαζε ως ένα βαθμό το περιβάλλον διεπαφής χρήστη με κάθε νέα έκδοση. Ακόμη, στοιχεία όπως το Finder και το Dock έχουν παραμείνει σχεδόν απαράλλακτα, προσφέροντας μια γνώριμη εμπειρία στους χρήστες των desktop και laptop υπολογιστών της Apple.

 

Σε αυτή τη γνώριμη εμπειρία χρήσης βασίστηκε η Apple, προκειμένου να πραγματοποιήσει άνοιγμα σε περαιτέρω κατηγορίες προϊόντων με το iPod, το iPhone, το iPad και το Apple Watch. Η έκδοση Cheetah του OS X κυκλοφόρησε σε μια εποχή απόλυτης κυριαρχίας των Windows. Και, ενώ εξακολουθεί να ακολουθεί τα Windows στην κατάταξη, ο συνολικός αριθμός των χρηστών του OS X έχει αυξηθεί σημαντικά.

 

Να σημειωθεί ακόμη ότι το 2011, με την κυκλοφορία του Mac OS X Lion, ο αριθμός των εφαρμογών στο Mac App Store ξεπερνούσε τις 500.000.

 

Link.png Site: VentureBeat