Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του Opera browser για την ολική του μετάβαση στη rendering engine του Webkit, έχουμε διαθέσιμο το πρώτο δείγμα για το μέλλον ενός από τους πιο παλιούς browser της αγοράς.

Μετά την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Opera για την πλατφόρμα του Android η οποία και αυτή με τη σειρά της στηρίζεται στην webkit rendering engine, σειρά έχουν τα Windows και το Mac μέσω της δοκιμαστικής έκδοσης Opera Next. Η τελική έκδοση η οποία θα κυκλοφορήσει τους επόμενους 2 μήνες, θα ονομάζεται Opera 15.

 

Χρησιμοποιώντας την Chromium engine πάνω στην οποία στηρίζεται και ο Chrome browser της Google, η Opera έχει προσθέσει τα δικά της χαρακτηριστικά ενώ έχει προχωρήσει και σε σημαντικές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον. Σχετικά με τις προσθήκες, βλέπουμε το γνωστό Speed Dial το οποίο δίνει γρήγορη πρόσβαση στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες ενώ μέσω του Discover μπορούμε να διαβάσουμε άρθρα με μορφή όμως περιοδικού.

 

Η επιλογή Stash κάνει πιο εύκολη τη διαχείριση πολλαπλών ανοιχτών tabs (καρτελών) ώστε να μειωθεί ο «θόρυβος» κάτω από τη μπάρα διευθύνσεων και να μπορέσετε να επανέλθετε σε ένα tab όταν εσείς το θελήσετε. Η ίδια μπάρα διευθύνσεων μάλιστα είναι ενιαία όπως και στον Chrome και μπορείτε να πραγματοποιήσετε από εκεί τις αναζητήσεις σας.

 

 

Μια σημαντική διαφορά με την υπάρχουσα έκδοση του Opera για το desktop είναι ότι ο Opera Next δεν ενσωματώνει την εφαρμογή e-mail M2 η οποία πλέον αποσπάται από τον browser και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. H απόφαση αυτή ελήφθη επειδή η εταιρεία θέλει να μειώσει το συνολικό μέγεθος της εφαρμογής και επειδή δε χρησιμοποιούν όλοι οι χρήστες της εφαρμογής, τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

 

File.png Download: ']Opera Next για Windows | Mac

Link.png Site: http://my.opera.com/ODIN/blog/2013/05/28/a-first-peek-at-opera-15-for-computers']Opera Blog