Σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την ενσωμάτωση υπηρεσίας VPN στην desktop έκδοση του browser που προορίζεται για προγραμματιστές, η Opera προχωρά σήμερα στην κυκλοφορία του Opera VPN.

Το Opera VPN είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή από την Opera που επιτρέπει στους κατόχους iPhone και iPad συσκευών να κάνουν χρήση VPN δικτύων προκειμένου να συνδεθούν στο διαδίκτυο με ασφάλεια και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Παράλληλα λειτουργεί και ως ad blocker αφαιρώντας τις διαφημίσεις από τις ιστοσελίδες ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους επιθυμούν να επισκεφθούν συγκεκριμένες ιστοσελίδες, οι οποίες όμως έχουν αποκλειστεί από το εταιρικό δίκτυο.

 

Σε ότι αφορά την ιδιωτικότητα, η Opera αναφέρει ότι μέσω της Opera VPN εφαρμογής, είναι πιο ασφαλής η πρόσβαση στο Internet αν ο χρήστης χρησιμοποιεί κάποιο δωρεάν ασύρματα δίκτυα, με την κίνηση που «περνάει» μέσα από την VPN υπηρεσία να κωδικοποιείται.

 

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει μία από 5 εικονικές τοποθεσίες και συγκεκριμένα τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη και την Ολλανδία. Η εταιρεία δηλώνει ότι σύντομα θα προστεθούν και άλλες χώρες στην υπηρεσία .Επιπλέον διατίθεται σε επτά γλώσσες στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνεται η ελληνική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από το App Store, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

 

Link.png Site: https://itunes.apple.com/app/id1080756781?mt=8&pt=341230&ct=PR_Press_via_opera_com_mobile_vpn_iphone_top[/url]']Opera VPN