Δυσάρεστα τα νέα για τους φίλους του Opera, με τον Νορβηγό developer να ανακοινώνει ότι τερματίζεται η υποστήριξη ενός από τα πλέον δημοφιλή apps του στο Android, του Opera Max.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τη διάθεση του Opera Max το 2014, και στόχος της τότε ήταν να επιτρέψει στους χρήστες να διαχειριστούν καλύτερα και να μειώσουν τη χρήση δεδομένων στα Android smartphones τους.

 

Ο developer του app, για τους δικούς του λόγους, αποφάσισε να τερματίσει την υποστήριξη του και να το αφαιρέσει άμεσα από το Google Play store. Από ότι φαίνεται, η εταιρεία επιθυμούσε να εστιάσει σε άλλα apps και υπηρεσίες, και δεν ήθελε να συνεχίσει να επενδύει χρόνο και πόρους στην ανάπτυξη του Opera Max, που σύμφωνα με την ίδια εταιρεία διέφερε σημαντικά από τα προϊόντα περιήγησης και τις σημερινές υπηρεσίες που προσφέρει, και αντιπροσώπευε διαφορετικό “focus” και “value proposition”.

 

Όσοι έχουν εγκατεστημένο το app Opera Max στις συσκευές τους, δεν θα πρέπει να περιμένουν αναβαθμίσεις του μελλοντικά. Παρόλα αυτά, οι χρήστες θα μπορούν να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του, ωσότου ο developer αποφασίσει να τερματίσει την υπηρεσία.

 

Link.png Site: PhoneArena