Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η πολύ καλή μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή δε δείχνει ικανή να δώσει στο σύστημα σας ικανοποιητική αυτονομία, είναι ο browser που χρησιμοποιείτε.

Ο Opera browser, θέλει να αντιμετωπίσει δραστικά το σημαντικό αυτό πρόβλημα, αναλαμβάνει δράση με τη νέα δοκιμαστική έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε και η οποία περιλαμβάνει λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, με ενεργοποιημένη τη λειτουργία, ο χρήστης μπορεί να δει έως και 50% μεγαλύτερη αυτονομία απ' ότι αν χρησιμοποιούσε τον Chrome, τον πιο δημοφιλή browser αυτή την εποχή.

 

Για να καταφέρει τη σημαντικά καλύτερη επίδοση, ο browser της Opera προχωρά σε διάφορα «τρικ» όπως στη μείωση της δραστηριότητας των tabs όταν δε βρίσκονται στο προσκήνιο, βελτιστοποίηση της JavaScript και αυτόματη παύση λειτουργίας των plug-ins που δεν χρησιμοποιούνται. Ακόμα γίνεται μείωση των καρέ ανά δευτερόλεπτο σε 30 κατά την αναπαραγωγή βίντεο, με επιβολή χρήσης video codecs που επιταγχύνονται μέσω hardware.

 

Όπως αναφέρει η Opera, οι παραπάνω ενέργειες αλλά και άλλες τις οποίες χρησιμοποιεί για την βελτιστοποίηση της αυτονομίας του φορητού σας υπολογιστή, δεν επηρεάζουν τη χρήση του browser, με τον χρήστη να μην καταλαβαίνει κάποια διαφορά. Για την ενεργοποίηση της λειτουργίας, αρκεί να επιλέξετε το εικονίδιο που εμφανίζεται στη μπάρα διευθύνσεων, ενώ μπορείτε να το απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε.

 


battery.jpg

 


Στις δοκιμές που προχώρησε η εταιρεία με ένα Lenoxo X250 laptop με Windows 10, ακολούθησε τη διαδικασία ανοίγματος 11 διαφορετικών ιστοσελίδων, μετάβασης στο κάτω μέρος με scrolling, αναμονής για ένα λεπτό χωρίς να γίνεται κάποια ενέργεια και στη συνέχεια επανάληψη όλων των κινήσεων μέχρι να εξαντληθεί η μπαταρία. Τα τελικά αποτελέσματα έφεραν τη χρήση με τον Chrome να διαρκεί 1 ώρα και 54 λεπτά και μόλις 4 λεπτά περισσότερη αυτονομία με τον Opera. Όμως τα δεδομένα αλλάζουν άμεσα μόλις ενεργοποιηθεί το Power Saving Mode, το οποίο χάρισε αυτονομία 2 ωρών και 56 λεπτών.

 

Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τη νέα δοκιμαστική έκδοση του Opera που υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία σε laptops, μπορούν να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

File.png Download: ']Opera Dev
Link.png Site: http://gizmodo.com/operas-new-power-saving-mode-said-to-improve-battery-li-1776204803']Gizmodo