Μια πολύ σημαντική προσθήκη περιλαμβάνει η τελευταία beta έκδοση του Opera, ενός browser που αν και η desktop έκδοσή του έχει πολύ μικρό μερίδιο στην αγορά, εντούτοις δε σταματά να βελτιώνεται και να προσθέτει χαρακτηριστικά.

Έτσι με την τελευταία του έκδοση, ο Opera θα υποστηρίζει επίσημα τα Chrome Extensions, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να εγκαταστήσει οποιοδήποτε επέκταση διαθέτει το Chrome Web Store, προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό πολλές νέες δυνατότητες στον browser. Η εγκατάσταση γίνεται μέσω μιας μπάρας εργαλείων που εμφανίζεται αυτόματα στην κορυφή της ιστοσελίδας των Chrome extensions, μόλις ο χρήστης επισκεφθεί το Chrome Web Store.

Με τις μέχρι τώρα αναφορές, δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικά προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι όποιος στηρίζεται στον Chrome και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ικανοποιημένος από τον browser της Google, έχει έναν ακόμη λόγο -από τους σημαντικότερους- να δοκιμάσει την πρόταση του Opera Browser.

Beta55_ChromeExtensions-700x438.png.5e0573ed56120672ba934887a9e547c7.png

Επιπλέον στη beta έκδοση του Opera 55 βλέπουμε μια ανασχεδιασμένη σελίδα ρυθμίσεων η οποία είναι χωρισμένη πλέον σε δύο κομμάτια, το Basic και το Advanced. Οι «βασικές» ρυθμίσεις εμφανίζονται στην αρχή και περιλαμβάνουν δημοφιλείς ρυθμίσεις όπως εμφάνιση browser, wallpapers, ad blocking, sidebar, μηχανές αναζήτησης κ.α. Στο κομμάτι Advanced βλέπουμε πιο «προχωρημένες» ρυθμίσεις όπως VPN, battery saver, privacy and security, Opera Turbo, Start Page κ.α.

Η beta έκδοση του Opera είναι διαθέσιμη από την παρακάτω ιστοσελίδα υποστηρίζοντας πάντα τα λειτουργικά συστήματα των Windows, macOS και Linux,

Opera

 

  • Like 1