Οι δυνατότητες του Opera  πάντα διαφοροποιούνταν από τους υπόλοιπους browsers της αγοράς σε αρκετά σημεία, και κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί σύντομα, αυτή τη φορά με την έκδοση για την πλατφόρμα του Android.

Συγκεκριμένα με την επόμενη του έκδοση, ο Opera στο Android θα ενσωματώνει ένα Crypto Wallet προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να αποθηκεύουν με ασφάλεια τα ethereum που έχουν αγοράσει  χωρίς να χρειάζεται να στηρίζονται σε άλλες εξωτερικές εφαρμογές για να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους. Η κίνηση αυτή είναι η δεύτερη -και πιο εντυπωσιακή- που πραγματοποιεί ο Opera browser σε ότι αφορά τα κρυπτονομίσματα, έχοντας προηγηθεί τον περασμένο Μάρτιο η υποστήριξη των Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin από τον μετατροπέα αξιών που ενσωματώνει ο browser. 

Για μεγαλύτερη ασφάλεια σε συναλλαγές, το Crypto Wallet του Opera στο Android χρησιμοποιεί το σύστημα ασφάλειας της πλατφόρμας του Android για κάθε συναλλαγή με το κρυπτονόμισμα, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν ένα λιγότερο PIN/κωδικό να σημειώσουν αλλά και να αποθηκεύουν σε ασφαλές μέρος πριν προχωρήσουν στη διαγραφή του. Ακόμα το Crypto Wallet του Opera υποστηρίζει το Ethereum Web3 API, μια συλλογή βιβλιοθηκών που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να αλληλεπιδρούν με τοπικά ή απομακρυσμένα Ethereum nodes ή αλλιώς, με υπολογιστές που συμμετέχουν στο δίκτυο του Ethereum. Υποστηρίζει ακόμα tokes, καθώς και δημοφιλή crypto-collectibles όπως το CryptoKitties.

Σύμφωνα με τον Charles Hamel που βρίσκεται πίσω από το Crypto Wallet, η ανάγκη για να ασχοληθεί και να ενσωματώσει κάτι τέτοιο ο Opera browser, προήλθε ύστερα από εξέταση των τωρινών προτάσεων και τα προβλήματα που αυτές έχουν ειδικά στον τομέα της χρηστικότητας. Οι περισσότεροι browsers απαιτούν από τους χρήστες να εγκαταστήσουν κάποιο extension ή να δημιουργήσουν μια μακροσκελή φράση κωδικό. Σε αντιδιαστολή, ο Opera δε χρησιμοποιεί κάποια εξωτερική εφαρμογή ή extension και ασφαλίζει τα περιεχόμενα κάθε πορτοφολιού με το σύστημα κλειδώματος του Android.

TNW