Ο browser της Apple, Safari φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αναζήτηση από την μπάρα αναζήτησης, τόσο στο iOS όσο και στο OS X έχε ως αποτέλεσμα το crashing του browser σε ορισμένες περιστάσεις. Στο The Verge επιβεβαίωσαν το πρόβλημα στις συσκευές iOS που χρησιμοποιούν και σε τουλάχιστον ένα Mac.

Ο Steven Troughton-Smith, ένας developer του iOS, επισημαίνει ότι τα προβλήματα σχετίζονται με το χαρακτηριστικό search suggestions του Safari. Η απενεργοποίηση του χαρακτηριστικού ή η ενεργοποίηση της Ιδιωτικής λειτουργίας (Private Mode) μπορούν πάντως ως προσωρινά μέτρα να σταματήσουν τον Safari από το να “κρασάρει”.

 

Από ότι φαίνεται, δεν επηρεάζονται όλοι οι χρήστες του browser της Apple, και ενδεχομένως να το πρόβλημα με τις προτάσεις αναζήτησης να μην υφίσταται για όσους έχουν τις προτάσεις αναζήτησης cached τοπικά ή για όσους έχουν την δυνατότητα να φτάνουν στους servers της Apple χάρη σε DNS cache.

 

Τελευταία επίσης ανακαλύφθηκε ότι ένα link, μπορεί να “κρασάρει” σχεδόν οποιοδήποτε browser σε iPhone ή Mac (Safari, Chrome). Αρκεί να επισκεφτείτε (παρακαλούμε μην το δοκιμάσετε) το crashsafari dot com και ο browser σας θα “κρεμάσει” αφού σχηματίζονται χιλιάδες χαρακτήρες το δευτερόλεπτο στην γραμμή διευθύνσεων, εξαντλώντας τους πόρους RAM και CPU. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

Link.png Site: TheVerge