Η Canonical, γνωστή για τη δημοφιλή διανομή Linux Ubuntu, και η εταιρεία κατασκευής hardware ARM υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας μια σειρά νέων προϊόντων της ARM θα είναι εξοπλισμένα με Ubuntu. Ειδικότερα, η ARM πρόκειται να κατασκευάσει νέα προϊόντα System-on-Chip [soC], τα οποία θα ενσωματώνουν την εύχρηστη διανομή της Canonical.

 

Tα προϊόντα της ARM απευθύνονται σε φορητές συσκευές και έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η συμφωνία με την Canonical προβλέπει ότι η τελευταία θα δημιουργήσει μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση του Ubuntu, έτσι ώστε το λειτουργικό να συνεργάζεται αρμονικά με τις συσκευές. Το Ubuntu θα ενσωματωθεί σε συστήματα με τους επεξεργαστές Cortex-A8 και Cortex-A9, πάνω σε μητρικές ARMv7. Η κυκλοφορία των νέων προϊόντων θα πρέπει να αναμένεται γύρω στον Απρίλιο του 2009.

 

Με δεδομένο ότι οι φορητές συσκευές διευρύνουν όλο και περισσότερο το μερίδιό τους στην αγορά, η συνεργασία αυτή είναι πολύ σημαντική, κυρίως για την Canonical. Η ενσωμάτωση του Ubuntu σε μια σειρά προϊόντων θα αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του λειτουργικού, το οποίο έχει ήδη πολλούς φίλους.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr