Μέσα στα εννέα χρόνια κυκλοφορίας του Ubuntu Linux, κάθε έξι μήνες κυκλοφορεί και μια καινούργια έκδοσή του, με την Canonical να σχεδιάζει την κυκλοφορία τους κάθε δύο χρόνια.

Προς το παρόν κάθε νέα έκδοση υποστηρίζεται για 18 μήνες ύστερα από την κυκλοφορία της. Τον περασμένο Οκτώβριο κυκλοφόρησε η έκδοση Ubuntu 12.10, ενώ οι εκδόσεις 13.04 και 13.10 θα καταφτάσουν τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2013 αντίστοιχα. Η 14.04 θα είναι επίσης η επόμενη “Long Term Support” έκδοση και η τελευταία του κύκλου αναβαθμίσεων που διαρκεί κάθε έξι μήνες. Αν οι αλλαγές τελικά επικυρωθούν, κάθε μελλοντικη έκδοση ξεκινώντας από των 14.04 θα είναι LTS, με την επόμενη έκδοση να είναι η 16.04 τον Απρίλιο του 2016.

 

Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων όπου θα κυκλοφορεί η επόμενη LTS έκδοση, θα υπάρχουν αρκετές αναβαθμίσεις, μοντέλο το οποίο σύμφωνα με την Canonical μπορεί να προσφέρει σταθερότητα αλλά παράλληλα και όλες τις τελευταίες δυνατότητες. Ουσιαστικά με το που κυκλοφορήσει η 14.04 έκδοση, η επόμενη LTS που θα κυκλοφορήσει θα είναι η 16.04, ενώ όλες οι ενδιάμεσες θα θεωρούνται απλές αναβαθμίσεις.

 

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/information-technology/2013/01/ubuntu-considers-huge-change-that-would-end-traditional-release-cycle[/url]']arstechnica.com