Μετά από τρεις alpha και δυο beta εκδόσεις, η Canonical έθεσε και επίσημα στη διάθεση του κοινού την τελική έκδοση του Ubuntu 11.04, με την κωδική ονομασία “Natty Narhwal”. Βασικό χαρακτηριστικό της νέας αυτής έκδοσης αποτελεί η καθιέρωση του Unity ως προεπιλεγμένου γραφικού περιβάλλοντος, που αντικαθιστά στο ρόλο αυτό το Gnome. Έτσι, η διανομή πλέον διαθέτει μία και μοναδική έκδοση τόσο για τα επιτραπέζια συστήματα όσο και για τα netbooks.

 

Κατά τα άλλα, στο Ubuntu 11.04 έχει αφαιρεθεί η σουίτα γραφείου του OpenOffice από την αρχική εγκατάσταση με τη θέση του να έχει πάρει το LibreOffice, ενώ προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής είναι πλέον το Banshee αντί για το Rhythmox.

 

Όσοι χρησιμοποιούν ήδη το Ubuntu 10.10 μπορούν να αναβαθμίσουν στη νέα έκδοση απευθείας από τον Update Manager, ενώ το CD image για την εγκατάσταση της διανομής είναι διαθέσιμο στο releases.ubuntu.com/11.04/.

 

Παράλληλα, διαθέσιμα για κατέβασμα είναι και τα Κubuntu 11.04, με το ΚDE SC 4.6.2 και Xubuntu 11.04, που χρησιμοποιεί το Xfce 4.8.

 

Link.png Site: Digitizor