Μετά από πολύ καιρό, συζητήσεων, φημών, teasers, αλλά και υποσχέσεων φαίνεται πως η Canonical είναι πλέον έτοιμη να εισέλθει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων καθώς έχει πια θεμελιώσει δύο νέες συνεργασίες με τις πρώτες εταιρείες που θα κατασκευάσουν Ubuntu phones, οι οποίες θα είναι η κινεζική Meizu και η ισπανική BQ Readers.

Οι δύο αυτές εταιρείες θα διαθέσουν στην αγορά τα πρώτα τηλέφωνα που θα είναι εφοδιασμένα με το εν λόγω Linux-based λειτουργικό σύστημα κάποια στιγμή μέσα στο 2014 χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί προς το παρόν κάποια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας, το εύρος τιμών ή να έχει δοθεί κάποιο στοιχείο σχετικά με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

 

Ιδιαίτερα σημαντικά όμως είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τον Mark Shuttleworth, ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, μέσα στο 2015 θα προστεθούν ακόμη δύο μεγάλοι κατασκευαστές μεταξύ των εταιρειών που προαναφέραμε.

 

Φυσικά ένα πολύ μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει κερδίσει η εταιρεία είναι αυτό που αφορά το πλήθος και την ποιότητα των εφαρμογών που προσφέρονται. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να φέρει τις κορυφαίες 50 mobile εφαρμογές στο Ubuntu μέχρι το τέλος του έτους, ενώ μεταξύ των εταιρειών που έχει προσεγγίσει βρίσκονται και οι LastPass και Grooveshark.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2014/02/19/ubuntu-phones-meizu-and-bq-mobile/[/url]']Engadget