Η Canonical έκανε διαθέσιμη την έκδοση Mobile Internet Device (MID) του Ubuntu, διαθέσιμη στους κατασκευαστές εφαρμογών. Οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στις εφαρμογές τους για να ταιριάζουν περισσότερο με τις μικρές οθόνες και τη χαμηλή επεξεργαστική ισχύ των μικρών συσκευών, όπως επίσης μπορούν να εκμεταλλευτούν και τις δυνατότητες της οθόνης αφής ώστε να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης των προγραμμάτων τους.

 

Το Ubuntu MID βασίζεται στην desktop έκδοση του Ubuntu Linux, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να δένει αρμονικά με τις μικρές φορητές συσκευές, όπως το Samsung Q1U που έρχεται με Windows Vista και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ αργό με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα όταν ο επεξεργαστής τους είναι χρονισμένος στα 800MHz και η μνήμη του χωρητικότητας 1GB.

 

Στο μέλλον λοιπόν, αναμένεται το Ubuntu MID να είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να κάνει αυτές τις συσκευές πιο εύχρηστες, ενσωματώνοντας έναν browser με την μηχανή Gecko (του Firefox), λειτουργίες email, ημερολογίου καθώς και media player ειδικά σχεδιασμένο για αυτές τις συσκευές. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το Ubuntu Live Remix καθώς και το Symbian που πρόκειται να γίνει open source.

 

Source.png Πηγή: digitalnews.gr