Για ένα χρόνο μετά την διάθεση τους, η Microsoft επέτρεψε στους χρήστες προηγούμενων εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές desktop, να αναβαθμίσουν στα Windows 10 χωρίς την παραμικρή χρέωση. Η συγκεκριμένη προσφορά όπως είναι γνωστό έληξε την προηγούμενη εβδομάδα, στις 29 Ιουλίου.

Αν χάσατε το... τρένο και το μετανιώσατε, ενδεχομένως να βρείτε πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εταιρεία συνεχίζει την δωρεάν προσφορά αναβάθμισης για όσους χρησιμοποιούν υποστηρικτικές τεχνολογίες (Assistive Technologies).

 

Μάλιστα η εταιρεία δεν ελέγχει με κανένα τρόπο αν πράγματι χρησιμοποιείτε ή χρειάζεστε τα υποστηρικτικά χαρακτηριστικά. Ενδεχομένως να αποτελεί έκπληξη που η Microsoft θέλει να ρισκάρει δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους να αναβαθμίσουν δωρεάν, παρόλο που έληξε η προσφορά αναβάθμισης, ωστόσο υπάρχει μία δικαιολογία: η σημερινή έκδοση των Windows 10 δεν διαθέτει ακόμα το ιδανικό σύνολο υποστηρικτικών χαρακτηριστικών.

 

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα βρίσκονται στην μεγάλη Επετειακή Αναβάθμιση (Anniversary Update), που απαιτούν βεβαίως να διαθέτετε τα Windows 10. Όπως και να έχει, αυτή η νέα δυνατότητα αναβάθμισης δεν πρόκειται να διαρκέσει και πολύ, οπότε όσοι επιθυμείτε να αναβαθμίσετε στην τελευταία έκδοση του desktop OS της εταιρείας, είναι μία καλή ευκαιρία να το κάνετε τώρα, όσο υπάρχει ακόμα καιρός. Το μόνο που απαιτείται είναι να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ και να πατήσετε το πλήκτρο “Upgrade Now”.

 

Link.png Site: TheNextWeb