Όπως έγινε γνωστό τον προηγούμενο μήνα, συσκευές Windows 10 εξοπλισμένες με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέχρι το τέλος του 2017.

Σε αντίθεση με άλλες mobile-friendly εκδόσεις των Windows ωστόσο, η Microsoft εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει ότι η έκδοση ARM που θα κυκλοφορήσει θα είναι σε θέση να υποστηρίξει κανονικά τις πλήρεις εφαρμογές desktop, αποφεύγοντας τα… ημίμετρα, και τα apps που έκαναν την εμφάνιση τους στα Windows RT και σε συσκευές σαν το Surface 2. Στο συνέδριο Build 2017, η Microsoft πραγματοποίησε επίδειξη της νέας, απρόσκοπτης εμπειρίας, κατεβάζοντας, εγκαθιστώντας και τρέχοντας εφαρμογές x86 Win32 σε μία συσκευή με επεξεργαστή ARM.

 

Για τους τελικούς χρήστες και τους developers δεν θα υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ενός Intel-based υπολογιστή και ενός άλλου που βασίζεται σε επεξεργαστή Snapdragon. Η έκδοση ARM των Windows 10 κάνει τα… μαγικά της χρησιμοποιώντας έναν ενσωματωμένο emulator που μεταφράζει τις εντολές σε πραγματικό χρόνο. Αυτές οι “μεταφράσεις” αποθηκεύονται προσωρινά στη μνήμη (cached) επίσης, οπότε με τον καιρό τα Win32 apps θα τρέχουν με καλύτερη απόδοση.

 

Ακόμη, οι χρήστες με ARM-based υπολογιστές Windows 10 δεν θα περιορίζονται επίσης σε apps από το Windows Store, οπότε θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη ποικιλία εφαρμογών από τους χρήστες της πλατφόρμας Windows 10 S. Αν οι κατασκευαστές υπολογιστών καταφέρουν να προσφέρουν μοντέλα στο κατάλληλο επίπεδο τιμής, ενδεχομένως ένας ARM-based υπολογιστής Windows να μοιάζει περισσότερο ελκυστικός από ότι ένα Chromebook ή ένα tablet.

 

 

Link.png Site: Engadget