Αν είστε χρήστης Windows 10 και χρησιμοποιείτε πολλαπλές οθόνες, πιθανόν θα έχετε αντιμετωπίσει ένα γνωστό πρόβλημα.

Αυτό έχει να κάνει με την επαναφορά του υπολογιστή από τη λειτουργία Sleep, με τα Windows 10 να μην διατηρούν στην ίδια θέση τις εφαρμογές που ο χρήστης είχε ανοιχτές. Σε μελλοντική ενημέρωση των Windows 10, η Microsoft θα διορθώσει το πρόβλημα όπως εξηγεί ο Michelle Xiong, program manager στην ομάδα γραφικών της εταιρείας. Το πρόβλημα εστιάζεται σε οθόνες που συνδέονται με τους υπολογιστές μέσω θυρών DisplayPort και έχει την ονομασία Rapid Hot Plug Detect (Rapid HPD).

Ένα από τα πιο συχνά σενάρια εμφάνισης του προβλήματος είναι όταν ο χρήστης συνδέει το laptop του με εξωτερική οθόνη και αυτή περνά σε κατάσταση αναμονής, με τα Windows να νομίζουν ότι έχει βγει εκτός ρεύματος. Στη συνέχεια το λειτουργικό περνά όλες τις εφαρμογές σε άλλη οθόνη, με τον χρήστη να χρειάζεται να τις μεταφέρει και πάλι στην ενεργή του οθόνη. 

Η Microsoft εργάζεται πάνω στο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα, με την τελική λύση να έχει δρομολογηθεί για όλους σε μελλοντική μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, αργότερα μέσα στη χρονιά. Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο fix, αν εγκαταστήσουν τη beta έκδοση 21287 και άνω. Για την ώρα η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη νέα ενημέρωση των Windows 10 με ονομασία May 2021 η οποία θα φέρει ελάχιστες αλλαγές, ενώ η μεγαλύτερη ενημέρωση του λειτουργικού θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

  • Like 7
  • Thanks 1