Η Microsoft δίνει τα τελευταία χρόνια στους χρήστες των Windows να ψηφίσουν για τα χαρακτηριστικά που θέλουν να δουν στο αγαπημένο τους λειτουργικό, με την παρουσία Tabs στον File Explorer (Διαχείριση αρχείων), να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αιτήματα με 20.000 ψήφους.

Σε μελλοντική έκδοση των Windows 10, η Microsoft θα ενσωματώσει μία τέτοια δυνατότητα η οποία έχει την ονομασία Sets και έρχεται με περισσότερες δυνατότητες απ' ότι περιμέναμε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αλλά και το βίντεο που δημοσίευσε η Microsoft, τα Sets αφορούν μόνο Universal εφαρμογές που ο χρήστης έχει κατεβάσει από το Windows Store, προσθέτοντας στο παράθυρο τους τη δυνατότητα προσθήκης καρτελών (tabs).

 

Στην ουσία τα Sets ομαδοποιούν σε ένα παράθυρο διάφορες εφαρμογές, προκειμένου ο χρήστης να κάνει πολύ πιο εύκολα τη δουλειά του. Στο παράδειγμα της Microsoft, ο χρήστης μπορεί να εργάζεται στο Word και προκειμένου να κάνει μια έρευνα στο Internet, να πρέπει να ανοίξει μια ιστοσελίδα στο browser ή κάποια άλλη εφαρμογή για να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που θα βρει. Και οι τρεις εφαρμογές θα εμφανίζονται κάτω από ένα παράθυρο, όμορφα ομαδοποιημένες, υπό τη μορφή tabs (καρτελών).

 

 

Ακόμα δε γνωρίζουμε σε ποια αναβάθμιση των Windows 10 θα δούμε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, πρόσβαση στο οποίο θα έχουν όμως οι Windows Insiders πολύ σύντομα. Πάντως αρχικά γνωρίζουμε ότι τα Sets θα είναι συμβατά μόνο με Universal εφαρμογές, κάτι που αφήνει και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη δούμε επίσημα, tabs (Καρτέλες) στον File Explorer. Ανεπίσημα όμως, παρόμοια λειτουργία θα προσφέρει μία νέα εφαρμογή με την ονομασία Groupy και η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

 

Link.png Site: TheVerge