Η Microsoft εργάζεται σταθερά να φέρει την πλήρη εμπειρία Windows σε συσκευές όλων των τύπων τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των PCs, των smartphones ή ακόμα και του Xbox One.

Όμως παραμένουν ορισμένες διαφορές στον τρόπο που τρέχουν τα Windows κατά μήκος των παραπάνω συσκευών. Ακριβώς για αυτό το λόγο, η εταιρεία αναπτύσσει το CShell, μία νέα έκδοση του Windows Shell, που μπορεί και προσαρμόζεται σε διαφορετικά μεγέθη όλων των τύπων οθονών, ενώ παράλληλα ενοποιεί την γενικότερη εμπειρία.

 

Από ότι φαίνεται θα παίξει μεγάλο ρόλο στην στρατηγική σχεδιασμού της Microsoft που ονομάζεται Fluent, η οποία εστιάζει στο “scaling” των Windows σε περισσότερες συσκευές. Τώρα, χάρη σε μία αναφορά του Windows Central, μπορούμε να έχουμε μία πρώτη γεύση για την εμφάνιση του Windows CShell σε ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Με την πρώτη ματιά, το CShell μοιάζει ακριβώς με το σημερινό Shell στα Windows 10 για συσκευές mobile. Αν όμως κοιτάξετε βαθύτερα, θα παρατηρήσετε ορισμένες ενδιαφέρουσες αλλαγές. Προσφέρει για παράδειγμα περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης (π.χ μέγεθος) για τα Live Tiles στην οθόνη εκκίνηση ή καλύτερα προσφέρει όσα προσφέρει και η κανονική έκδοση των Windows 10.

 

Το ίδιο συμβαίνει και με το Action Center ενώ το CShell δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στο Windows Continuum να τρέχει με την μία διάφορες εφαρμογές μαζί σε windowed mode, αντί να βρίσκονται σε full screen. Στο video παρακάτω, μπορείτε να δείτε το Windows CShell σε δράση.

 

 

Link.png Site: Engadget