Στο περσινό συνέδριο Build, η Microsoft δημιούργησε αίσθηση όταν ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 θα υποστήριζαν εγγενώς το Bash shell και τα Ubuntu Linux binaries.

Το χαρακτηριστικό αυτό αποτέλεσε από όλες τις πλευρές μια τεράστια επιτυχία για την Microsoft, και σήμερα, η εταιρεία επεκτείνει την υποστήριξη όσον αφορά στις διανομές Linux που μπορούν να τρέξουν. Αρχικά, η Microsoft πρόκειται να απλουστεύσει την διαδικασία εγκατάστασης του Ubuntu subsystem, με το να μετακινήσει την διαδικασία εγκατάστασης στο Windows Store.

 

Αν και η προηγούμενη μέθοδος εγκατάστασης του Bash στα Windows 10 δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολη, με το να φέρει όλα όσα είναι απαραίτητα για να τρέξει η διανομή Ubuntu στο Windows Store καθιστά την διαδικασία ακόμα περισσότερο απλή. Πέρα από την Ubuntu, η Microsoft εργάζεται μαζί με τις SUSE και Fedora ώστε οι διανομές τους να μπορούν να τρέξουν μέσα από τα Windows 10. Οι συγκεκριμένες διανομές πρόκειται να διατεθούν στο προσεχές μέλλον μέσα από το Windows Store.

 

Ο στόχος της Microsoft, είναι να κάνει την ανάπτυξη εφαρμογών στα Windows μία αρκετά καλύτερη εμπειρία από εκείνη που μπορεί κάποιος να έχει με μία διανομή Linux. Στο παρελθόν, πολλοί developers προτιμούσαν την κονσόλα στο Linux από εκείνη των Windows και τώρα που η Microsoft άνοιξε την αγκαλιά της στο Bash, κάνει άλματα στο να εξαλείψει τους λόγους που οδηγούσαν τους προγραμματιστές να προτιμούν το Linux από τα Windows για να αναπτύσσουν apps και υπηρεσίες. Όπως φαίνεται η Microsoft οραματίζεται την εποχή που οι καλύτερες εφαρμογές των Windows και Linux θα μπορούν να τρέξουν η μία δίπλα στην άλλη, και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

 

Link.png Site: Petri