Οι Android εφαρμογές έρχονται τελικά στην πλατφόρμα των Windows 10 όχι όπως περίμεναν αρκετοί, με τη Microsoft να αναλύει σήμερα τον τρόπο στο συνέδριο Build 2015, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και αυτές του iOS.

Η εντυπωσιακή ανακοίνωση της Microsoft έρχεται ως μέρος των τεσσάρων νέων τρόπων δημιουργίας εφαρμογών για τα Windows 10 που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, με τους προγραμματιστές να μπορούν να χρησιμοποιήσουν κώδικα που έχουν ήδη γράψει για κάποια άλλη πλατφόρμα.

 

Συγκεκριμένα,ο προγραμματιστής έχει στη διάθεση του διάφορα εργαλεία προκειμένου να “φέρει” τον κώδικα του στην πλατφόρμα της Microsoft, και να τον επεκτείνει κάνοντας χρήση διαφόρων χαρακτηριστικών που αυτή παρέχει όπως για παράδειγμα τα Xbox Live Achievements. Στην παρουσίαση η Microsoft έδειξε μια εφαρμογή η οποία αν και έχει δημιουργηθεί για την πλατφόρμα του Android, εντούτοις το “πέρασμα” της στα Windows 10 γίνεται αρκετά εύκολα, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες τοποθεσίας των Windows 10 συσκευών και του πληκτρολογίου για την εισαγωγή στοιχείων στην εφαρμογή.

 

Όμως πιο εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση της ίδιας δυνατότητας για τις iOS εφαρμογές, με τη μετατροπή ενός Xcode project σε έτοιμη μορφή για το Visual Studio και με το στέλεχος της Microsoft, Terry Myerson να μη παραλείπει να αναφέρει το πόσο παράξενη γλώσσα είναι η Objective C.

 

gallery_39041_1932_33052.jpg

 

Αν αναρωτιέστε το κατά πόσο καλό και απροβλημάτιστο είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας εφαρμογής, οι ρίζες της οποίας είναι σε άλλη πλατφόρμα, η Microsoft ανέφερε ότι το δημοφιλές παιχνίδι Candy Crush Saga που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό για την πλατφόρμα των Windows Phone, έχει δημιουργηθεί με αυτό τον τρόπο.