Πριν ένα χρόνο, στο συνέδριο Build, η Microsoft έθετε έναν μεγαλεπήβολο στόχο, την παρουσία του νέου της λειτουργικού συστήματος, των Windows 10, σε 1 δισεκετομμύρια συσκευές σε μια περίοδο χρόνο δύο με τριών ετών.

Οκτώ μήνες μετά από την κυκλοφορία του λειτουργικού, η Microsoft μας ενημερώνει στη Build 2016 για την πορεία των Windows 10 στην αγορά, η οποία όπως φαίνεται βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, έχοντας παρουσία μέχρι σήμερα σε 270 εκατομμύρια συσκευές. Η τελευταία επίσημη ενημέρωση που είχαμε για τις συνολικές εγκαταστάσεις Windows 10 ήταν στις αρχές Ιανουαρίου, με τη Microsoft να ανακοινώνει 200 εκατομμύρια εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου και των Xbox One που πλέον στηρίζονται στην τελευταία έκδοση των Windows.

 

Σύμφωνα με τη Microsoft, ο ρυθμός υιοθέτησης των Windows 10 από την αγορά είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη έκδοση στην ιστορία του λειτουργικού, με ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις και καταναλωτές να αποφασίζουν να προχρήσουν στην αναβάθμιση. Επιπλέον στην αγορά υπάρχουν ήδη 500 συσκευές που τρέχουν μία από τις εκδόσεις των Windows 10, ανάμεσα τους συσκευές με τελειώς διαφορετικό hardware απ 'οτι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν.

 

20160330_084747.jpg

 

Μάλιστα στην παρουσίαση έγινε αναφορά και για την παρουσία των Windows 10 σε υπολογιστές παλαιότερους των 5 ετών, μια αναφορά που μπορεί να εκληφθεί ως απάντηση στην απαξιωτική αναφορά από την Apple νωρίτερα μέσα στο μήνα στα πλαίσια ενημέρωσης για το OS X.