Εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι η Microsoft σχεδιάζει να διαθέσει μία μεγάλη αναβάθμιση για τα Windows 10 το Φθινόπωρο, ωστόσο μέχρι πρόσφατα δεν γνωρίζαμε την ακριβή ημερομηνία.

Πρόσφατα, και λίγο πριν την επισημοποίηση της ημερομηνίας από την Microsoft, διέρρευσε πως o γίγαντας του λογισμικού ενδέχεται να διαθέσει το Windows 10 Fall Creators Update στις 17 Οκτωβρίου. Η σχετική αποκάλυψη έγινε κατά λάθος από τη Lenovo στην προϊοντική ιστοσελίδα για το νέο σύστημα 2-in-1 της εταιρείας με την ονομασία Miix 520.

 

Η σχετική πληροφορία αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα λίγο αργότερα, με την Microsoft να μην επιβεβαιώνει επίσημα την αναφορά του PC World και τη διαρροή. Λίγες ώρες μετά ωστόσο, η εταιρεία επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου/ εκδήλωσης που πραγματοποίησε στην έκθεση IFA 2017 που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο, στη Γερμανία. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Executive Vice President του Windows & Devices Group Engineering της εταιρείας, Terry Myerson.

 

Με το Fall Creators Update περιμένουμε αρκετές βελτιώσεις (π.χ στην εμφάνιση χάρη στο Fluent Design System) και ενδεχομένως και κάποιες μεγάλες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων νέων χαρακτηριστικών στη Cortana, της ενσωμάτωσης handwriting recognition στο λειτουργικό, της βαθύτερης ενσωμάτωσης με το app People που θα επιτρέπει στους χρήστες να καρφιτσώνουν επαφές τους στην taskbar αλλά και της ενσωμάτωσης Τεχνητής Νοημοσύνης στον Windows Defender, με στόχο την άμυνα απέναντι στο προηγμένο malware. Στο Fall Creator Update επίσης θα συμπεριλαμβάνεται το OneDrive Files On-Demand καθώς και άλλες αισθητικές και λειτουργικές βελτιώσεις στις built-in εφαρμογές.

 


gallery_286955_4185_63195.jpg

 


Η μεγαλύτερη πάντως προσθήκη στο Fall Creators Update είναι η ενσωμάτωση της πλατφόρμας Windows Mixed Reality, και στις 17 Οκτωβρίου, μαζί με το update θα διατεθούν πολλά mixed reality headsets από κατασκευαστές όπως οι Lenovo, ASUS, Dell, HP και Acer. Η Microsoft τελειοποιεί αυτή τη περίοδο το Windows 10 Fall Creators Update με τους Windows Insiders να δοκιμάζουν builds και να παρέχουν feedback για διάφορες λειτουργίες, bugs κ.λπ. Οι δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο με τους Windows Insiders να είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν την τελική έκδοση του Fall Creators Update. Η Microsoft θα προχωρήσει τώρα με την ανάπτυξη του επόμενου μεγάλου update για τα Windows που έχει την κωδική ονομασία Redstone 4.