Η Microsoft ανακοίνωσε πως μέχρι σήμερα 600 εκατομμύρια συσκευές τρέχουν το πιο πρόσφατο λειτουργικό της σύστημα.

Στο μεγάλο αυτό νούμερο περιλαμβάνονται υπολογιστές desktop και notebook, tablets, κονσόλες Xbox One, συσκευές Hololens, συσκευές Surface Hub αλλά και κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με το GeekWire, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella αποκάλυψε το νούμερο στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της εταιρείας πρόσφατα. Με βάση το αρχικό σχέδιο της Microsoft, ο στόχος ήταν να τρέχουν Windows 10 περίπου 1 δισεκατομμύριο συσκευές μέχρι το 2018.
Όμως ο γίγαντας του λογισμικού εγκατέλειψε αυτόν τον ομολογουμένως φιλόδοξο στόχο, τουλάχιστον από άποψη χρονοδιαγράμματος, και παραδέχτηκε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί.

 

Πόσος χρόνος θα απαιτηθεί ακόμη παραμένει κάτι άγνωστο και ασαφές, ειδικά τώρα που απέσυρε την δωρεάν προσφορά αναβάθμισης των Windows 10 ενώ έκανε γνωστό πως δεν αποτελούν προτεραιότητα πια για την εταιρεία τα Windows 10 Mobile για smartphones. Δεν υπάρχει λοιπόν πια η ελπίδα ότι τα smartphones θα συμβάλουν σημαντικά στην επίτευξη του στόχου, που είναι τα Windows 10 να βρίσκονται σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές.

 

Οι αναθεωρημένοι στόχοι-ορόσημα της Microsoft πάντως επιτεύχθηκαν, με την Microsoft να είχε βάλει στόχο στις αρχές της χρονιάς τις 550 εκατομμύρια ενεργές συσκευές μέχρι το τέλος Ιουνίου και τις 575 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Το ότι κατάφερε να φτάσει τα 600 εκατομμύρια μέχρι το τέλος Νοεμβρίου είναι αναμφισβήτητα κάτι θετικό.

 

Link.png Site: The Verge