Η Microsoft παραβιάζει την ολλανδική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, με τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών των Windows 10.

Αυτό υποστηρίζει η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή της χώρας, Autoriteir Persoonsgegevens, σύμφωνα με την οποία η αμερικανική εταιρεία δεν ενημερώνει τους χρήστες των Windows 10 Home και Pro τι είδους πληροφορίες συγκεντρώνει και για ποιον λόγο.

 

Σύμφωνα με την ολλανδική αρχή, η Microsoft καθιστά αδύνατη τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών για την επεξεργασία των πληροφοριών τους, λόγω των πολλαπλών τρόπων με τους οποίους είναι πιθανό να τα αξιοποιήσει στη συνέχεια.

 

Όπως προσθέτει, η Microsoft «δεν ενημερώνει με σαφήνεια τους χρήστες πως, με βάση τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, συγκεντρώνει συνεχώς δεδομένα για τον τρόπο που χειρίζονται τις εφαρμογές, αλλά και καταγράφει την online δραστηριότητά τους στην περίπτωση που χρησιμοποιούν τον Edge».

 

Η καταγραφή αφορά δεδομένα τηλεμετρίας, δηλαδή στοιχεία που χρησιμοποιεί η Microsoft για να εντοπίζει και να διορθώνει τυχόν bug, αλλά και να διαμορφώνει εικόνα για την εμπειρία χρήσης των προϊόντων της. Ωστόσο, τα ίδια στοιχεία μπορούν επίσης να χαρακτηρισθούν ως «προσωπικά δεδομένα», όταν συνδεθούν με έναν συγκεκριμένο χρήστη.

 

Η αρχή υποστηρίζει πως η Microsoft έχει δεσμευθεί να σταματήσει τις εν λόγω «παραβιάσεις». Πάντως, αν δεν το κάνει, τότε απειλείται με κυρώσεις.

 

Link.png Site: Ζdnet