Οι ανακοινώσεις στο συνέδριο Build της Microsoft γύρω από νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 Mobile γίνονται με το σταγονόμετρο, με μία από αυτές να αφορά τη λειτουργία Continuum.

Όπως είχαμε δει και στην αναλυτική μας παρουσίαση, το Contiuum επιτρέπει σε συμβατές συσκευές Windows 10 Mobile όπως τα Lumia 950 και Lumia 950 XL να μετατραπούν σε επιτραπέζιο υπολογιστή, με πολύ χρήσιμες δυνατότητες. Στη φετινή Build είδαμε από κοντά δύο νέα χαρακτηριστικά που έρχονται μαζί με το Anniversary Update των Windows 10 το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Το πρώτο είναι η υποστήριξη του Xbox One χειριστηρίου, προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να παίξει τα αγαπημένα του παιχνίδια στην οθόνη του υπολογιστή ή ακόμα και σε μία τηλεόραση, μετατρέποντας στην ουσία το κινητό του τηλέφωνο σε μίνι παιχνιδοκονσόλα.

 

Για να λειτουργήσει το χειριστήριο, ο κατασκευαστής θα πρέπει να έχει ενσωματώσει τη σχετική υποστήριξη στο βιντεοπαιχνίδι του, με τα στελέχη της Microsoft να είναι σίγουρα ότι όλο και περισσότερα παιχνίδια του Windows Store, θα διαθέτουν τη δυνατότητα αυτή μέχρι το καλοκαίρι. Στο demo που είδαμε, το χειριστήριο του Xbox συνδέθηκε μέσω του usb καλωδίου με το Display Dock, με την απόκριση να είναι άψογη.

 

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που θα αποκτήσει η λειτουργία Continuum, είναι η ασύρματη σύνδεση του συμβατού smartphone με την οθόνη ενός φορητού υπολογιστή προκειμένου ο κάτοχος της συσκευής να εργαστεί σε μια μεγαλύτερη οθόνη από αυτή του κινητού.

 

Η σύνδεση γίνεται πολύ γρήγορα με τo smartphone να αναγνωρίζει μετά από σάρωση, τα κοντινά laptops και να εμφανίζει στην οθόνη τους το περιεχόμενο του. Για τη σύνδεση χρησιμοποιείται η τεχνολογία Wi-Fi Direct/Miracast, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει υποστήριξη για τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 4-5 χρόνια.

 

Σε ερώτηση μας, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι καθ' όλη τη διάρκεια σύνδεσης, ο χρήστης δεν έχει καμία πρόσβαση στα δεδομένα του φορητού υπολογιστή παρά μόνο σ' αυτά που υπάρχουν μέσα στο smartphone.

 

Στο χώρο της παρουσίασης υπήρχε και ένα διαφορετικό concept, ενός φορητού υπολογιστή με μόνο τεχνικό χαρακτηριστικό την οθόνη και το πληκτρολόγιο, στον οποίο ήταν δυνατή η σύνδεση ενός smartphone, προκειμένου να μετατραπεί σε ένα ικανό laptop.