Πιο κοντά στον αρχικό της στόχο για παρουσία των Windows 10 σε 1 δισεκατομμύριο συστήματα, βρίσκεται η Microsoft ανακοινώνοντας αυτή την εβδομάδα ότι πλέον η τελευταία έκδοση των Windows έχει παρουσία σε 900 εκατομμύρια συσκευές.

Το προηγούμενο σχετικό στατιστικό στοιχείο που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν 800 εκατομμύρια συσκευές πριν 6 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι ο ρυθμός νέων εγκαταστάσεων είναι αρκετά γρήγορος. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και η ίδια η Microsoft αναφέροντας μάλιστα ότι τους τελευταίους 12 μήνες έχουν υπάρξει περισσότερα Windows 10 συστήματα από κάθε άλλη φορά, ακόμα και κατά τη διάρκεια του επίσημου λανσαρίσματος πίσω στο 2015. Όπως πάντα, ο αριθμός των εγκαταστάσεων δεν περιλαμβάνει μόνο tablets, επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές αλλά και τα HoloLens καθώς και οποιοδήποτε Xbox One μοντέλο. 

Ο κυριότερος λόγος για την αύξηση στις εγκαταστάσεις των Windows 10 φαίνεται ότι είναι η σταδιακή μετάβαση χρηστών που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούν τα Windows 7. Αν και τα Windows 10 εδώ και καιρό είναι η δημοφιλέστερη έκδοση των Windows, εντούτοις εκατομμύρια χρήστες δεν έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση από τα Windows 7, μια συμπεριφορά που αναμένεται να αλλάξει και να επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα αφού η υποστήριξη για τη συγκεκριμένη έκδοση των Windows λήγει τον Ιανουάριο του 2020. Έτσι αν διατηρηθεί ο ρυθμός, όλα δείχνουν ότι η Microsoft θα ανακοινώσει 1 δισεκατομμύριο χρήστες Windows 10 κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους 6 μήνες, πέντε χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία.

Πάντως τα αρχικά σχέδια της εταιρείας έκαναν λόγο για 1 δισεκατομμύρια χρήστες σε διάστημα 3 ετών, με τη Microsoft να αλλάζει το χρονοδιάγραμμα από τη στιγμή που τα Windows Phone δεν βρήκαν την απήχηση που επιθυμούσε, τερματίζοντας την ανάπτυξή τους. 

TheVerge