Η προγραμματισμένη κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης των Windows 10, δεν πραγματοποιήθηκε τελικά στις 10 Απριλίου εξαιτίας ενός σοβαρού bug το οποίο ανακαλύφθηκε λίγες ημέρες πριν.

Σε μια κίνηση που δε συνηθίζει, η Microsoft αποφάσισε να προχωρήσει στην κυκλοφορία νέας build αντί να διορθώσει το πρόβλημα μέσω patch το οποίο και θα διέθετε μέσω του Windows Update. Ο λόγος σύμφωνα με την επικεφαλής του προγράμματος Windows Insider, Dona Sakari, είναι το υψηλό ποσοστό BSOD (Blue Screen of Death) που παρουσίασε στις δοκιμές η συγκεκριμένη έκδοση, κάτι που οδήγησε σε αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας και σταθερότητας του λειτουργικού συστήματος. Με το δεδομένο αυτό, η εταιρεία αποφάσισε να ενσωματώσει τις διορθώσεις στη νέα δοκιμαστική έκδοση η οποία είναι διαθέσιμη ήδη στο Fast Ring του προγράμματος Windows Insider και έχει τον αριθμό 1734. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι αυτή που κατά πάσα πιθανότητα θα διατεθεί σε όλους τους χρήστες προς τα τέλη του μήνα, αποτελώντας την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10.

Σε ότι αφορά την ονομασία της, αυτή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα από τη Microsoft αν και σε  βίντεο που κυκλοφόρησε προχθές,  η Microsoft κάνει λόγο για το "Windows 10 April 2018 Update". Ένα από τα πιθανά σενάρια φέρει πάντως την αναβάθμιση να κυκλοφορεί στις αρχές Μαΐου εξαιτίας του προβλήματος που παρουσιάστηκε. Σε κάθε περίπτωση όταν αυτή κυκλοφορήσει, θα προσθέσει μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά στα Windows 10 όπως τη λειτουργία Timeline, υποστήριξη HDR, αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον καθώς και δυνατότητα υπαγόρευσης. Περισσότερα για το μέλλον των Windows θα μάθουμε στο συνέδριο Build το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου.

Verge

  • Thanks 1