Και ελπίζουμε η ανερχόμενη αναβάθμιση της Microsoft να περιλαμβάνει κάποιες από τις λειτουργίες του

Ο File Explorer των Windows είναι ίσως η βασικότερη εφαρμογή που δίνει την ταυτότητά του στο λειτουργικό της Microsoft. Ανά τα χρόνια όμως δεν είδαμε πολλές μεγάλες αλλαγές, αν και έκανε ενημερώσεις παροδικά με τα Windows 10. Για άλλη μια φορά, οι χρήστες του Reddit έδειξαν την δημιουργικότητά τους, σχεδιάζοντας concept εικόνες για έναν αναδιαμορφωμένο File Explorer.

Στην πρώτη εικόνα που ακολουθεί, βλέπουμε έναν κομψό File Explorer με λειτουργικό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Βλέπουμε τη χρήση των νέων εικονιδίων που πρόσφατα αποκάλυψε η Microsoft, όπως και κάποια χρήσιμα tags στα αριστερά. Σε αυτά μπορεί να δοθεί χρωματικός κώδικας αρχείων και φακέλων για τα εντοπίζει ο χρήστης πιο εύκολα.

concept-file-explorer.jpg

Μια περιζήτητη λειτουργία που βλέπουμε είναι οι καρτέλες (tabs) δίνοντας όχι μόνο ώθηση στην παραγωγικότητα, αλλά και την αίσθηση γραφικού περιβάλλοντος ενός web browser, το οποίο το καθιστά γνώριμο σε πολλούς χρήστες. Ακόμη δε γνωρίζουμε αν η Microsoft φέρει καρτέλες στον File Explorer, καθώς μετά τη δοκιμαστική περίοδο του Sun Valley update, δεν το είδαμε να υλοποιείται.

concept-file-explorer-2.jpg

Η πάνω εικόνα δείχνει το γραφικό περιβάλλον όταν ανοίξει ο χρήστης έναν φάκελο. Όπως φαίνεται, όταν ο χρήστης επιλέξει ένα αρχείο, στη μπάρα εργαλείων εμφανίζονται οι βασικότερες λειτουργίες για κάθε επιλεγμένο αρχείο. Άλλες λεπτομέρειες που πρόσθεσε ο χρήστης είναι μινιμαλιστικά εικονίδια και ανακατανομή των εικονιδίων με τα σημαντικότερα να είναι σε ανώτερη θέση.

Επίσης στην αριστερή μπάρα είναι οι ένθετοι φάκελοι, όπου φαίνονται οι υποφάκελοι σε κάθε κεντρικό φάκελο που έχει ο File Explorer, προσφέροντας γρήγορη πρόσβαση σε οποιαδήποτε τοποθεσία χωρίς να πρέπει να επιστρέψουμε στον κεντρικό φάκελο.

Ο concept σχεδιασμός έλαβε ιδιαίτερα θερμή αποδοχή από το κοινό του Reddit, με πολλούς να λένε πως πρόκειται για το πιο καλοσχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον που έχουν δει από χρήστες της κοινότητας. Μένει να δούμε αν η Microsoft λάβει υπόψιν της κάποιες από τις δυνατότητες που παρουσίασε ο χρήστης και τα εφαρμόσει σε ένα επερχόμενο update των Windows 10.

  • Like 3