Έχοντας ανακοινώσει από το Νοέμβριο ένα νέο χαρακτηριστικό των Windows 10, τα Sets, η Microsoft προχώρησε σήμερα στα πλήρη αποκαλυπτήρια της νέας λειτουργίας, επιβεβαιώνοντας ότι ο File Manager του γνωστού λειτουργικού, θα αποκτήσει επιτέλους tabs (καρτέλες).

Το αίτημα αυτό, αποτελούσε εδώ και χρόνια ένα από τα δημοφιλέστερα των χρηστών όμως για κάποιο περίεργο λόγο, η Microsoft ποτέ δεν προχώρησε στην υιοθέτηση παρόμοιας λειτουργίας στο File Manager (Διαχείριση Αρχείων), αφήνοντας τρίτες εφαρμογές να προσπαθούν με αμφίβολα αποτελέσματα να επιτύχουν κάτι παρόμοιο.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, τα Sets θα αποτελέσουν μέρος της Redstone 5 αναβάθμισης των Windows 10 η οποία θα κυκλοφορήσει πιθανότατα τον Οκτώβριο, όμως σύντομα όσοι ανήκουν στο πρόγραμμα Windows Insider, θα μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από το χαρακτηριστικό. Εκεί θα ανακαλύψουν ότι τα tabs έρχονται όχι μόνο στον File Manager αλλά και σε άλλες Win32 εφαρμογές των Windows 10 όπως το Notepad, το PowerShell και το.....Command Prompt.

07fc1e8522943e814ea7632557f14c20-1024x706.png.17e2b7fb8ae3ac204d8092ecef32ac28.png

Με βάση την προηγούμενη ανακοίνωση, γνωρίζουμε ότι τα Sets θα υποστηρίζουν κυρίως UWP εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου και του Office που σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του στο Microsoft Store. Πάντως με βάση τις τελευταίες εικόνες, τα Sets δείχνουν αρκετά πιο προσεγμένα στο σχεδιασμό από την προηγούμενη φορά ενώ θα είναι δυνατή η αποθήκευση ομαδοποιημένων καρτελών, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί με ένα απλό πάτημα, να ανοίξει παράλληλα αρκετές εφαρμογές. 

Thurrott

 

  • Like 1