Η Microsoft διέθεσε διορθώσεις/ patches για όσους χρήστες επηρεάστηκαν από το bug στα Windows 10 που καθιστούσε αδύνατη την εκτύπωση των εγγράφων τους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Neowin, η Microsoft προχώρησε στην διάθεση μίας σειράς από ξεχωριστές ενημερώσεις/ patches για ορισμένες εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος που επιδιορθώνουν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα ορισμένες εκδόσεις των Windows 10, για τις οποίες η εταιρεία δεν έχει ακόμα διαθέσει σχετικό patch.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία διέθεσε ενημερώσεις για τις εκδόσεις των Windows 10, 1903 και 1909 καθώς και για τις εκδόσεις 1809 και 1803. Υπό τον τίτλο «Improvements and fixes» για τα παραπάνω builds, η Microsoft λέει πως η τελευταία της αναβάθμιση «αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που ενδέχεται να εμποδίσει συγκεκριμένους εκτυπωτές από το να εκτυπώσουν». Οι χρήστες θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν τις ενημερώσεις χειροκίνητα αν δεν είναι διαθέσιμες μέσω της υπηρεσίας Windows Update, και μόλις το κάνουν θα μπορούν να εκτυπώσουν χωρίς πρόβλημα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η Microsoft διέθεσε τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 10. Όσοι εγκατέστησαν τα updates άρχισαν να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με τους εκτυπωτές, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις, η εκτύπωση εγγράφων ήταν αδύνατη. Η Microsoft αναγνώρισε το πρόβλημα, και παραδέχτηκε ότι επηρεάζει και «software-based printers» στην περίπτωση της εκτύπωσης εγγράφων σε PDF. Όσοι αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα και έχουν κάποια άλλη έκδοση των Windows 10 από τις παραπάνω –καθώς δεν υπάρχει ακόμα διαθέσιμο patch- θα χρειαστεί να απεγκαταστήσουν τις ενημερώσεις Ιουνίου για να μπορούν να εκτυπώσουν χωρίς πρόβλημα.    

  • Like 2