Η λειτουργία προσθέτει ειδήσεις, καιρό, αθλητικές ειδήσεις και άλλες λειτουργίες στη γραμμή εργασιών

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε, η Microsoft ξεκίνησε τις δοκιμές σε μία νέα λειτουργία των Windows 10 που ονομάζει Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα (News and Interests) στους Windows Insiders. Αυτό συνήθως σημαίνει πως η λειτουργία θα προστεθεί στο άμεσο μέλλον μέσω Windows Update και στους υπόλοιπους χρήστες, πιθανότατα μέσα στο πρώτο μισό του 2021.

Η Microsoft φαίνεται να θέλει άμεσα τη διάθεση της νέας λειτουργίας, καθώς με την ενημέρωση Απριλίου 2021, προστέθηκε στον preview κύκλο των Windows 10. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας πρόσθεσαν πως σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη διάθεση και στους υπόλοιπους χρήστες των Windows 10, που βρίσκονται στην έκδοση 1909 και μετέπειτα. Για την εγκατάσταση θα χρειαστούν οι ενημερώσεις Μαΐου 2021.

Τα Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα θα εμφανίζουν τον καιρό στη γραμμή εργασιών και επικεφαλίδες νέων από το MSN.com, αποτελέσματα αθλητικών αγώνων, ενημέρωση κυκλοφορίας και οικονομικά θέματα, χωρίς διαφημίσεις (για την ώρα τουλάχιστον). Οι σύνδεσμοι θα ανοίγουν αυτόματα στον Edge browser της εταιρείας, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να απενεργοποιήσουν τις ενημερώσεις από τη γραμμή εργασιών.

Στο πρόσφατο blog post της η Microsoft επικεντρώθηκε στη διάθεση της λειτουργίας, κρατώντας ενήμερους τους χρήστες της με την καθημερινότητα. Υπάρχουν σκέψεις πως λόγος για την ώθηση αυτή είναι για να αυξηθεί ο αριθμός  χρηστών που χρησιμοποιούν Edge, Bing και άλλες υπηρεσίες της Microsoft.

Τέλος, όπως σημείωσε η Microsoft τον Ιανουάριο, η λειτουργία Ειδήσεις και Ενδιαφέροντα είναι διαθέσιμη μόνο για Windows Insiders σε B. Αμερική, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Ινδία, ενώ απαιτείται ο νέος Edge για τη χρήση του. 

  • Like 3