Το καλό πράγμα αργεί να γίνει λέει ο σοφός λαός, μόνο που στην περίπτωση της παρουσίας του iTunes στο Microsoft Store σίγουρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Η γνωστή εφαρμογή της Apple, κάνει τελικά την εμφάνισή της στο Microsoft Store από σήμερα, περίπου ένα χρόνο μετά την αρχική ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε στο συνέδριο Build. Αρχικά η κυκλοφορία του iTunes είχε προγραμματισθεί για το τέλος του 2017, όμως τελικά Microsoft και Apple χρειάστηκαν αρκετό περισσότερο χρόνο. Ο λόγος της παρουσίας του στο Microsoft Store γίνεται προκειμένου οι κάτοχοι συστημάτων τα οποία τρέχουν την έκδοση των Windows 10 S, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για αγορά μουσικής, ταινιών καθώς και για τη σύνδεση των Apple συσκευών τους, αφού η συγκεκριμένη έκδοση των Windows τρέχει εφαρμογές μόνο από το Windows Store. 

Η έκδοση του Windows Store δεν έχει κάποια διαφορά με τη desktop έκδοση του iTunes που γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια, αν και είναι κοινή παραδοχή ότι αποτελεί ίσως μια από τις χειρότερες εφαρμογές για την πλατφόρμα των Windows εξαιτίας των πόρων που καταναλώνει, του περιβάλλοντός της αλλά και της ταχύτητάς της. 

iTunes - Windows Store