Αν και οι εκδόσεις των 32bit θα σταματήσουν, αυτό δεν σημαίνει πως όσοι ήδη έχουν εγκαταστήσει μία τέτοια έκδοση, πρέπει να ανησυχήσουν. Τουλάχιστον για την ώρα.

Τα Windows 10 διατίθενται σε εκδόσεις των 32bit και 64bit. Ενώ μοιάζουν και φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπες, οι εκδόσεις των 64bit εκμεταλλεύονται τις ταχύτερες και καλύτερες προδιαγραφές του εγκατεστημένου hardware του χρήστη. Με την εποχή των 32bit επεξεργαστών να φτάνει στο τέλος της, η Microsoft θέλει να παγώσει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις σε Windows 10.

Όπως παρατήρησε η ιστοσελίδα NeoWin στις απαιτήσεις συστήματος για την επερχόμενη ενημέρωση των Windows 10 (Μάιος 2020), η Microsoft δηλώνει:

Ξεκινώντας από τα Windows 10 και την ενημέρωση 2004, όλοι οι νέοι υπολογιστές και συστήματα θα πρέπει να χρησιμοποιούν εκδόσεις 64bit και δεν θα κυκλοφορούν πλέον εκδόσεις OEM 32bit.

Με άλλα λόγια, οποιοδήποτε υπολογιστή αγοράσει κάποιος στο μέλλον, θα έχει σίγουρα προ-εγκατεστημένα τα Windows 10 64bit. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Microsoft δεν θα υποστηρίζει τις εκδόσεις 32bit.

Η Microsoft λέει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει το λειτουργικό σύστημα με νέες δυνατότητες και ενημερώσεις κώδικα και θα συνεχίσει να το πουλά απευθείας στους χρήστες. Ωστόσο, αν κάποιος εξακολουθεί και χρησιμοποιεί έκδοση 32bit, ίσως είναι καιρός να κάνει μία αναβάθμιση αφού παράλληλα, δεν θα έχει και τον ενοχλητικό περιορισμό της μέγιστης μνήμης RAM έως 3.2GB.