Εδώ και μερικές ώρες, πολλοί χρήστες διαφόρων εκδόσεων των Windows, λαμβάνουν μήνυμα στον υπολογιστή τους ότι η έκδοση του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούν, δεν είναι ενεργοποιημένη.

Σύμφωνα με δηλώσεις χρηστών που απευθύνθηκαν στο τμήμα υποστήριξης της Microsoft, η εταιρεία αναφέρει ότι το πρόβλημα οφείλεται σε δυσλειτουργία που παρουσιάζουν οι servers που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο και την ενεργοποίηση μιας άδειας των Windows. Στο σχετικό θέμα που υπάρχει στα forum της Microsoft αλλά και στο reddit, υπάρχουν αρκετές αναφορές χρηστών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα από διάφορες χώρες όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Κορέα αλλά και την Ελλάδα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η εμφάνιση του μηνύματος για ανάγκης ενεργοποίησης των Windows, εμφανίζεται κυρίως σε χρήστες της Pro έκδοσης των Windows 10 και Windows 8, με την πρόσθετη ενημέρωση ότι αν δε δηλωθεί σωστός σειριακός αριθμός, θα πραγματοποιηθεί αλλαγή στη Home έκδοση. Το μήνυμα λάθους σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζει τον κωδικό σφάλματος hr=0xC004C003 ενώ με επανεκκίνηση εμφανίζεται και το γνωστό watermark.

Untitled.jpg.c61586685f9f4dd50ad8de5e7ee0e9aa.jpg

Για την ώρα, οι λογαριασμοί της Microsoft στα social media δεν έχουν κάποια ενημέρωση για το θέμα, με εκπρόσωπο του τμήματος υποστήριξης να αναφέρει ότι οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονται πάνω στο πρόβλημα προκειμένου αυτό να διορθωθεί σε διάστημα «1-2 ημερών». Όποιος χρήστης έχει θέμα με την ενεργοποίηση του λειτουργικού, δε χρειάζεται να κάνει κάτι από την πλευρά του και η ενεργοποίησή της άδειας θα πραγματοποιηθεί μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία των servers. 

  • Confused 1