Η Microsoft πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα ένα νέο app με τη μορφή ενός scrolling news feed που θα απεικονίζει διάφορα νέα και ειδήσεις (ή τις μετοχές στο χρηματιστήριο) από 4500 εκδότες, κανάλια και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Το χαρακτηριστικό που ονομάζεται «News Bar» είναι διαθέσιμο σε δοκιμαστική έκδοση για τα Windows 10 και μπορεί να «τοποθετηθεί» στο κάτω μέρος του περιβάλλοντος χρήσης πάνω από την μπάρα εργασιών ή να μετακινηθεί στο πάνω μέρος του desktop ή στην δεξιά πλευρά. Το News Bar όπως αναφέραμε βρίσκεται σε κατάσταση beta και η Microsoft αυτή τη περίοδο ζητάει τα σχόλια και το feedback των χρηστών για να το βελτιώσει. Για την ώρα, οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν οι ίδιοι τις πηγές ειδήσεων της προτίμησης τους, ενώ όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα The Verge «ανοίγει» τους συνδέσμους (π.χ σε περίπτωση που ο χρήστης θέλει να διαβάσει περισσότερα για μία είδηση) μόνο με τον browser Edge.

Αν και αναμφισβήτητα αυτή τη περίοδο μία μπάρα που δείχνει non-stop νέα ενδεχομένως να συμβάλει στην αύξηση του στρες εξαιτίας της υπερ-πληροφόρησης αυτή τη περίοδο με τον κορωνοϊό, αναμφισβήτητα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν άμεση και γρήγορη πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Όλες οι εταιρείες, από την Google και το Facebook μέχρι το The Weather Channel παλεύουν με το τεράστιο ρεύμα των ψεύτικων ειδήσεων και fake news και προσπαθούν να προσφέρουν σωστές και ακριβείς ειδήσεις και πληροφορίες για την ασθένεια COVID-19. Αν και η News Bar της Microsoft φαίνεται να βρισκόταν σε ανάπτυξη εδώ και καιρό, θα μπορούσε να βοηθήσει στο να φτάνουν ακριβείς, σωστές και αξιόπιστες πληροφορίες στους χρήστες των Windows.

Engadget

  • Confused 1