Η Microsoft αφαίρεσε τη σχετική δυνατότητα από τα Windows 10. Γιατί όμως;

Με τρόπο αθόρυβο, η Microsoft αφαίρεσε τη δυνατότητα αυτόματης αναζήτησης ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης που προσέφεραν τα Windows 10. Με την ενημέρωση του Μαΐου, η σχετική λειτουργία που ήταν προσβάσιμη μέσω της διαχείρισης εργασιών, μετονομάστηκε, αναζητώντας με το πάτημα ενός κουμπιού μεν driver, αλλά περιορίζοντας την αναζήτησή της σε τοπικό επίπεδο -στον υπολογιστή του χρήστη και όχι στο διαδίκτυο.

Automatic-Driver.png.d5298478c99a35abb4bfc6e7c3f80c10.png

Εκ πρώτης όψεως η αλλαγή αυτή φαντάζει μάλλον αρνητική και έτσι θα ήταν αν η λειτουργία αυτόματης αναζήτησης νέων driver ανταποκρινόταν στον ρόλο της. Αναφορές χρηστών έκαναν λόγο για σημαντικές ανεπάρκειες, με τα Windows 10 να αδυνατούν να εντοπίσουν ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης, ακόμα κι όταν αυτά είχαν αποδεδειγμένα κυκλοφορήσει. Οι χρήστες εν τέλει αναγκάζονταν να επισκεφθούν οι ίδιοι το site του εκάστοτε κατασκευαστή και να κατεβάσουν οι ίδιοι τους driver.

H Microsoft δεν έχει πάρει ακόμα θέση επί του θέματος, ωστόσο όλα συνηγορούν πως η αναποτελεσματικότητα της αυτόματης αναζήτησης ενημερωμένων driver ήταν εκείνη που την ώθησε να αφαιρέσει μία τόσο χρήσιμη -στη θεωρία μόνο- λειτουργία.

  • Like 2
  • Confused 2