Ανάμεσα στις πολλές ομιλίες που γίνονται κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Build 2016, ξεχωρίζει μία που αφορά όσους χρησιμοποιούν Windows 10 υπολογιστή και έχουν Android ή Windows 10 smartphone, με τη Microsoft να προχωρά στην «ένωση» τους σε επίπεδο ειδοποιήσεων.

Σε μελλοντική έκδοση των Windows 10, ίσως μάλιστα και την επετειακή που θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι, το κέντρο ειδοποιήσεων του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, θα μπορεί να εμφανίζει ειδοποιήσεις που δέχεστε στο Android ή το Windows 10 Mobile smartphone σας, με το χρήστη μάλιστα να μπορεί να αλληλεπιδρά μαζί τους. Έτσι αν αποφασίσει να διαγράψει μια ειδοποίηση από τον υπολογιστή του, αυτή αυτόματα θα εξαφανιστεί και από το κινητό του τηλέφωνο, ενώ θα είναι δυνατό και το αντίστροφο σενάριο. Ο σκοπός όλων αυτών είναι να μπορεί κάποιος να εξακολουθεί να ενημερώνεται για οτιδήποτε συμβαίνει στο smartphone του χωρίς να χρειάζεται να το έχει δίπλα του το διάστημα που βρίσκεται στον Windows 10 υπολογιστή του.

 

Αρχικά η υλοποίηση της λειτουργίας θα γίνεται μέσω της έκδοσης της ψηφιακού βοηθού Cortana για την πλατφόρμα του Android, και με χρήση cloud υπηρεσίας, ενώ μελλοντικά θα ενσωματωθεί με διαφορετικό τρόπο. Ανάμεσα στις ειδοποιήσεις που θα μπορεί να δεχθεί ο χρήστης, περιλαμβάνονται όχι μόνο αυτές που προέρχονται από εγκατεστημένες εφαρμογές στο smartphone του αλλά παράλληλα κοι τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που δέχετε.

 

Οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται αρχικά ως pop-up μηνύματα (toast notifications), με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζονται όλες οι ειδοποιήσεις στα Windows 10 και αν ο χρήστης δεν προχωρήσει σε κάποια ενέργεια σε διάστημα 2-3 δευτερολέπτων, θα μεταφέρονται στο κέντρο ειδοποιήσεων (Action Center) για μια πιο μόνιμη εμφάνιση.

 

Εξαιτίας των περιορισμών του iOS, η όλη λειτουργία δε θα είναι διαθέσιμη σε κατόχους iPhone

 

Link.png Site: https://channel9.msdn.com/Events/Build/2016/B871[/url]']Build 2016