Από σήμερα ειναι διαθέσιμη η πρώτη αναβάθμιση των Windows 10 για το 2021 η οποία έχει την τυπική ονομασία May 2021 Update (21H1).

Όπως ισχύει και με τις τελευταίες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος, και η νέα ενημέρωση δεν περιέχει σημαντικά νέα χαρακτηριστικά ούτε κάποια μεγάλη αλλαγή στο γραφικό περιβάλλον, κάτι που θα δούμε στο μέλλον. Σε ότι αφορά το May 2021 Update πάντως, η Microsoft έχει δώσει έμφαση σε λειτουργίες που κάνουν πιο εύκολη την απομακρυσμένη εργασία, μια κατάσταση που απογειώθηκε εν μέσω πανδημίας. 

  • Έτσι πλέον τα Windows 10 υποστηρίζουν πολλαπλές Windows Hello web κάμερες
  • Βελτιώσεις στις επιδόσεις του Windows Defender Application Guard μεταξύ των οποίων το πιο γρήγορο άνοιγμα εγγράφων
  • Βελτιώσεις στις επιδόσεις του Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC) 
  • Ο νέος Edge browser που βασίζεται στη Chromium Engine, αντικαθιστά πλήρως την παλιά έκδοση.

Όσοι ενδιαφέρονται να κατεβάσουν τη νέα έκδοση, μπορούν να το κάνουν μέσω του Windows Update. Αρχικά η Microsoft εμφανίζει τη δυνατότητα ενημέρωσης του λειτουργικού μόνο σε συσκευές που έχουν τη μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης σφάλματος και σταδιακά θα συνεχίσει την επέκταση της διαθεσιμότητάς του. Επιπλέον η Microsoft διαθέτει την αναβάθμιση και σε ISO αρχείο το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν από εδώ

image.png.669c10a25b47bb36174fc68ca7bfb6d3.png

Περισσότερες πληροφορίες για το μέλλον των Windows 10 θα μάθουμε την επόμενη εβδομάδα στο συνέδριο προγραμματιστών Build 2021, στο οποίο μεταξύ άλλων θα δούμε πολύ πιο σημαντικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων και βελτιώσεις στο γραφικό περιβάλλον.