Από τις 30 Απριλίου -αν και όχι μέσω Windows Update-, θα είναι τελικά διαθέσιμη η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, ύστερα από μια μικρή αναβολή εξαιτίας ενός σημαντικού bug το οποίο ανακαλύφθηκε τελευταία στιγμή.

Η ονομασία της αναβάθμισης πλέον είναι αρκετά πιο απλή αφού πλέον η Microsoft φαίνεται ότι αφήνει πίσω της τις αμφιλεγόμενες ονομασίες, επιλέγοντας απλά το μήνα και τη χρονιά. Έτσι το April 2018 Update (1803) θα είναι διαθέσιμο για τους ανυπόμονους την τελευταία ημέρα του Απριλίου μόνο ως αρχείο για κατέβασμα και manual εγκατάσταση, ενώ στο Windows Update θα κάνει την εμφάνισή του στις 8 Μαΐου

Όπως γνωρίζουμε, πέντε είναι τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης. Το πρώτο ονομάζεται Timeline και επιτρέπει στον χρήστη να ψάξει όλες τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει στον υπολογιστή του τις τελευταίες 30 ημέρες, συμπεριλαμβανομένου των αρχείων πάνω στα οποία δούλευε, τις εφαρμογές που εγκατέστησε αλλά και τις ιστοσελίδες που επισκέφθηκε. 

Το Dictation προσθέτει σε κάθε πεδίο κειμένου τη δυνατότητα φωνητικής πληκτρολόγησης πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων Win + H όμως αρχικά θα υποστηρίζει μόνο την αγγλική γλώσσας. Επιπλέον ο Edge δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αποκλείσει τον ήχο που μεταδίδει μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο ενώ ο χρήστης μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να συμπληρώνει αυτόματα φόρμες που ζητάνε τα στοιχεία του.  Υποστηρίζει ακόμα εφαρμογές PWA (Progressive Web Apps). Μέσω της Cortana και της φωνητικής υπαγόρευσης, είναι δυνατή η διαχείριση του έξυπνου σπιτιού σας απευθείας μέσω του υπολογιστή , φτάνει να έχετε μία από τις υποστηριζόμενες συσκευές όπως το Ecobee, Honeywell και τον θερμοστάτη της Nest. 

Το Focus Assist είναι μια νέα λειτουργία που σκοπό έχει την αύξηση της παραγωγικότητας, ελαττώνοντας ή και εξαφανίζοντας όλες τις ειδοποιήσεις που αποσπούν την προσοχή του χρήστη από την εργασία του. Δηλώνοντας το χρονοδιάγραμμα που επιθυμεί να είναι ενεργό το Focus Assist, ο χρήστης δε θα ενημερώνεται για τυχόν νέα e-mail ή ειδοποιήσεις εφαρμογών εκτός και αν έχει επιλέξει από πριν κάποιες εξαιρέσεις. 

Οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν ακόμα βελτιώσεις στην εφαρμογή των φωτογραφιών, στο περιβάλλον του Windows Mixed Reality, καλύτερη ασφάλεια καθώς και βελτιώσεις στην αναπαραγωγή παιχνιδιών.

Microsoft

  • Like 3