Η Microsoft στο συνέδριο Build 2015 πραγματοποίησε επίδειξη σχεδόν όλων των νέων χαρακτηριστικών που θα έρθουν με το λειτουργικό σύστημα Windows 10, και τώρα η εταιρεία είναι έτοιμη να προσφέρει μία νέα βελτιωμένη έκδοση για δοκιμή.

Η έκδοση Windows 10 build 10074 που διέρρευσε πρόσφατα θα διατεθεί σύντομα. Είναι η πρώτη έκδοση που επιδεικνύει πραγματικά τις διάφορες αλλαγές που έχει κάνει η Microsoft στο UI των Windows 10 και φέρνει μάλιστα κάποια από τα χαρακτηριστικά Aero Glass που βρίσκονταν στα Windows Vista και Windows 7.

 

“Ακούσαμε ξεκάθαρα ότι πολλοί Windows Insiders ήθελαν την επιστροφή του Aero Glass των Windows 7” δήλωσε ο Gabe Aul της Microsoft. “Εργαζόμαστε για να ικανοποιήσουμε αυτή την απαίτηση, και δοκιμάζουμε μερικά πράγματα σε αυτό το build για να δούμε πόσο σας αρέσουν”. Η Microsoft σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το “normal transparency” στο 50% των δοκιμαστών των Windows 10 και ένα τύπο “blue effect” όπως είναι το “παγωμένο γυαλί” στο άλλο 50%. “Αν στους Windows Insiders αρέσει πραγματικά το blur effect θα το προσθέσουμε σε περισσότερες περιοχές και ίσως λάβουμε υπόψη μας να το καταστήσουμε το εξ’ ορισμού εφέ αντί για την απλή διαφάνεια”.

 

Υπάρχει επίσης ένα νέο Live Tile animation, που κάνει τα πλακίδια σαν τρισδιάστατα. Το animation διέρρευσε πρόσφατα και είναι μία μάλλον μικρή αλλαγή σε σχέση με το υπάρχον flip animation στα Windows 8 και Windows Phone 8.

 

gallery_286955_1933_547712.gif

 

Η Microsoft επίσης πραγματοποιεί αλλαγές και στο Continuum στο tablet mode. Η μπάρα εργασιών (taskbar) μόλις ενεργοποιηθεί το tablet mode είναι αρκετά πιο απλοποιημένη και η οθόνη εκκίνησης (Start Screen) μοιάζει περισσότερο με τα Windows 8. Το τελευταίο preview επίσης περιλαμβάνει νέους ήχους στα Windows, που ενδεχομένως να ξυπνήσουν μνήμες Windows 95 σε μερικούς.

 

Η Cortana, η ψηφιακή βοηθός της Microsoft έχει επίσης ανανεωθεί με ένα νέο μενού τύπου “hamburger” και περισσότερο συνδεδεμένη με το Start Menu. Στην Cortana θα προστεθεί ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Bing Instant Answers, που επιτρέπει στον χρήστη να ρωτήσει πράγματα όπως “τι ώρα είναι τώρα στο Λονδίνο” κ.ά.

 

gallery_286955_1933_71794.jpg

 

Αυτά πάντως, υπάρχουν ήδη στην έκδοση της Cortana στα Windows Phone. Αν έχετε ήδη εγκατεστημένα τα Windows 10, τότε η νέα preview θα είναι διαθέσιμη άμεσα μέσω του Windows Update. Σε διαφορετική περίπτωση, όση θέλετε να τρέξετε την νέα έκδοση του OS σε virtual machine ή θέλετε να κάνετε καθαρή εγκατάσταση, υπάρχουν αυτά τα αρχεία ISO για να κατεβάσετε. Περισσότερα για την έκδοση Windows 10 build 10074 μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο blog της Microsoft.

 

 

Link.png Site: The Verge